Asta da ofertă! Adopţi un maidanez şi Primăria te trimite în vacanţă la Călimăneşti!

Adopți un câine maidanez, pleci în excursie în stațiunea Călimănești și la mănăstirea Cozia, din județul Vâlcea. Așa încearcă să scape autoritățile locale din Calafat, județul Dolj de cei peste 200 de câini de pe străzile din municipiu. Nu au un adăpost, iar maidanezii capturați sunt ținuți benevol de o asociație pentru protecția animalelor din comuna Desa. Numai că proprietara acestei asociații nu mai are fonduri pentru hrana animalelor și, împreună cu primarul, s-a gândit la această soluție.

Un număr de 250 de câini sunt în prezent în adăpostul asociației Măriuța din localitatea Desa și alți 200 pe străzile din Calafat. Pentru a evita ca cei din adăpost să nu moară de foame, pentru că nu mai există fonduri pentru hrana acestora și pentru a evita ca locuitorii din Calafat să fie mușcați de maidanezi, cum s-a întâmplat acum două luni, autoritățile locale s-au gândit să ofere o excursie gratuită celor care adoptă un câine.

Campania a început la sfârșitul săptămânii trecute și se va termina în 5 mai. „Avem problemele pe care le avem la nivelul municipiului şi şi s-a considerat că trebuie puţin impulsionat şi astfel s-a hotărât ca fiecare persoană care adoptă un câine să beneficieze de o excursie la Cozia. Fondurile provin din sponsorizări”, spune Dan Vârtopeanu, administratorul primăriei Calafat.

„Fiecare dintre noi putem salva o viaţă. Şi nu cred că este OK să-i duci şi să-i omoare în adăposturile publice. Căţeii de la Calafat nu sunt atât de mulţi. Am putea să găsim o soluţie pozitivă pentru ei. Excursia domnului primar mi se pare extraordinară”, spune Daniela Popovici, proprietarul asociaţiei Măriuţa.

Autoritățile nu au explicat, însă, și cum vor verifica dacă persoanele care adoptă maidanezi îi vor și păstra după ce vor beneficia de excursie.

În urmă cu două luni, un copil de 10 ani din Calafat a fost mușcat de câinii maidanezi de pe străzile din municipiu. Din cauza leziunilor suferite, micuțul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova. Copilul a fost plimbat prin trei spitale pentru că niciunul nu avea vaccin antirabic.

SURSA cancan.ro

Trimiteti mai departe