”Războiul rece” SUA-Rusia continuă! Ruşii se pregătesc să restricţioneze importurile din SUA!

Camera inferioară a parlamentului din Rusia urmează să ia în considerare un proiect de lege care ar da puteri Kremlinului să interzică sau să restricționeze o serie de importuri din S.U.A., reacționînd la noile sancțiuni ale S.U.A. asupra unui grup de magnați și oficiali ruși.

Deputați influenţi ai Dumei de Stat, care este dominată de loialisti ai Kremlinului, au declarat că
pe lista pregătită se găsesc diverse produse, de la alimente și alcool la produse farmaceutice și servicii de consultanță drept răspuns la mutarea de săptămâna trecută a Washingtonului.

Kremlinul nu a spus dacă sprijină proiectul de lege – care ar permite guvernului să impună măsurile în caz de necesitate – și nu este clar dacă ar deveni lege în forma sa actuală. Parlamentul rus este adesea folosit pentru a transmite mesaje explicite statelor străine, însă acestea nu se traduc întotdeauna în măsuri concrete.

Restricțiile la scară largă asupra bunurilor și serviciilor din S.U.A. ar putea afecta firmele americane, dar ar putea provoca și o perturbare semnificativă în Rusia, unde consumatorii se îmbulzesc în restaurantele McDonald’s, zboară în vacanţe cu avioane Boeing și utilizează telefoane Apple.

Proiectul de lege, conform unui text văzut de Reuters, vizează protejarea intereselor și securității Rusiei în fața “unor acte neprietenoase și ilegale ale Statelor Unite ale Americii și ale altor state străine”.

Moneda și piețele bursiere din Rusia, preocupate de amenințarea cu acțiunea militară a Statelor Unite în Siria și consecințele noilor sancțiuni ale Washingtonului, nu au reacționat la proiectul de lege.

Acesta va fi discutat în camera inferioară săptămâna viitoare.

SURSA reuters

Trimiteti mai departe