Parlamentarii de Iaşi ai puterii! Cîteva vorbe despre ei!

La mai bine de un an de zile de cînd îşi strică îmbrăcămintea dorsală pe băncile Parlamentului, credem că se pot spune cîteva cuvinte despre aleşii social-democraţi ai Iaşului. Vom vorbi aici, în numai cîteva cuvinte, doar despre ce au făcut în legislativul naţional. Înaninte de asta , cîteva idei şi despre cele cîteva crize prin care a trecut PSD.

1. Demiterea guvrenului Grindeanu. Doar senatorul Victorel Lupu s-a poziţionat clar. Restul au aştepat să vadă pe ce parte va cade banul.

2.Bugetul pe 2017. Linişte totală cu excepţia deputatului Vasile Cîtea , care a spus, la propunerea iniţială de buget, că acesta nu poate fi votat.

3.Problema Mihai Chirica. Din nou, Victorel Lupu este singurul care a vut o poziţie tranşantă. Restul, ca de obicei, au stat în aşteptare.

Şi acum, să-i luăm pe rînd relativ la ce au făcut prin Parlament. Întîi senatorii şi apoi deputaţii.

Doru Panescu. Nu ştim ce caută acolo. Dacă cineva s-a dumirit, să ne spună şi nouă.Zero cu minus.

Victorel Lupu. Mai mult om de partid, dar cu activitate. Nu ştie să comunice, dar iniţiative a avut. Un mic plus.

Vasile Toma. Nimic.Postări pe facebook cu ambasadorul Olandei, fără iniţiative deosebite. Un simplu ridicător de mînă la votare. Zero(dar fără minus!)

Nicu Bănicioiu. L-a văzut cineva din Iaşi de cînd s-a ales? În rest, frustrări pe pagina de facebook şi în declaraţii că nu a ocupat un loc în banca din faţă a PSD. Zero.

Camelia Gavrilă. Aşteptări mari pe domeniul ei de expertiză, respectiv învăţămîntul. În schimb, grandomanie la superalativ atît în ce priveşte intervenţiile din Parlament cît şi în ce priveşte descrierea activităţii sale. Vorbă multă, despre orice, nimic concret. Zero.

Silviu Macovei. Ne punem aceeaşi întrebare ca şi în cazul lui Pănescu.Zero.

Vasile Cîtea. Şi el om de partid. Dar şi ceva bun simţ. S-a băgat acolo unde ştie despre ce este vorba adică sport. Un mic plus.

Vasile Axinte. Dacă vreţi să ştiţi ce votează aleşii social-democraţi nu mai aşteptaţi Monitorul oficial. Intraţi pe pagina de facebook a lui Axinte. Altceva,în afară de ridicatul mîinii, nimic. Zero.

Tudor Ciuhodaru. Activitate există şi strict pe domeniul său de expertiză, sănătatea. Un mic plus.

Trăgînd linie şi adunînd, avem că majoritatea aleşilor de Iaşi ai PSD stau efectiv degeaba în Parlament.Mai au doi ani şi opt luni să demonstreze ieşenilor că merită să mai primească încă o dată încrederea lor. Ne îndoim că vor reuşi să o facă!

Trimiteti mai departe