Marea Britanie şi Rusia se acuză reciproc în chestiunea agentului otrăvit!

Marea Britanie a acuzat miercuri Moscova că a desfăşurat un program de asasinate pentru a-și elimina dușmanii, în timp ce Rusia a spus că Marea Britanie ar fi orchestrat otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal și fiicei sale Yulia în Anglia.

În scene remarcabile la un eveniment al Ministerului de Externe al Rusiei de la Moscova la care au participat zeci de diplomați străini și difuzate de televiziune de stat, cele două părți au lansat acuzații clare împotriva celuilalt despre atacul cu agent neurotoxic.

Atacul din Salisbury, Anglia, a aruncat legăturile dintre Londra și Moscova în cea mai gravă criză de după războiul rece. Marea Britanie a învinuit Rusia pentru atac – ceea ce Moscova neagă – și ambele părţi în conflict au procedat la expulzări de diplomați.

Rusia a organizat întîlnirea de miercuri pentru a-și explica poziția și nu a avut probleme în a susține că Marea Britanie însăși a orchestrat direct sau indirect atacul sau a permis “un atac terorist” să aibă loc pe teritoriul britanic.

Nimeni nu înțelege ce sa întâmplat în Salisbury”, a spus diplomaţilor străini Vladimir Yermakov, organizatorul rus al întîlnirii. “Să investigăm ce sa întîmplat cu adevărat” . a mai spus el.

SURSA reuters

Trimiteti mai departe