Pot atinge rachetele nord-coreene Europa? Da, spune un specialist în informaţii german!

Rachetele nord-coreene pot fi acum echipate cu arme nucleare și ar putea ajunge în Germania și Europa Centrală, a declarat un oficial de top al agenției germane de informații străine săptămâna aceasta, potrivit unui raport din ziarul Bild am Sonntag.

Directorul adjunct al BND, Ole Diehl, le-a spus parlamentarilor germani, în timpul unei întâlniri cu ușile închise, că evaluarea este “sigură”, a informat ziarul, citând participanții la briefing.

În același timp, Diehl a declarat că agenția a privit discuțiile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud drept un semn pozitiv.

Nici un comentariu nu a fost disponibil imediat de la BND.

Un diplomat nord-coreean a plecat duminică în Finlanda pentru discuții cu foști oficiali din S.U.A. și Coreea de Sud în cadrul unei serii de întâlniri diplomatice înaintea unui posibil summit SUA-Coreea de Nord,a anunţat Agenția de știri Yonhap.

Coreea de Nord își continuă programele nucleare și de construcţie de rachete, în contradicție cu sancțiunile adoptate de Consiliul de Securitate al ONU și nu a făcut niciun secret de planurile sale de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească continentul american.

Nord-coreenii îşi apără programele de înarmare spunînd că acestea sînt necesare necesar pentru a preveni o invazie din partea Statelor Unite, care are 28.500 de militari staţionaţi în Coreea de Sus, o moștenire a războiului coreean. Statele Unite neagă astfel de planuri.

Tensiunile s-au redus în ultimele săptămâni, începînd cu participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă din ţinute cu o lună în urmă în Coreea de Sud.

SURSA reuters

Trimiteti mai departe