Iulia Scântei bate cîmpii despre morala în politică, dar tace chitic despre primarii PNL condamnaţi!

Ciudată postare a senatorului PNL de Iaşi Iulia Scântei. Ne produce o nedumerire relativ la buna credinţă a domnişoarei politician. Alte comentarii după citarea spuselor distinsului liberal.

”Un proiect de educație civică a ajuns la Iași și merită văzut.

Poate nu ar fi rău să fie găzduit și la Parlament, cine știe ce efecte poate genera: mă refer la un proces de conștientizare.

Oricum, pentru cine mai caută proiecte de țară în an de Centenar, nu există un altul mai bun și mai realist ca acesta:

-un proiect de țară numit “România noastră, mai puțin coruptă” (nu suntem atât de utopici încât să credem că vom eradica vreodată corupția), în care să folosim puterile statului nu pentru a crea un scut în jurul celor certați cu legea pentru a le înlătura răspunderea materială și penală, ci pentru a crea un scut în jurul resurselor țării, umane sau financiare (și avem, nu ne plângem!), cu ajutorul cărora să realizăm și noi ceva semnificativ pentru generațiile care vor urma.”

În organizaţia judeţeană a PNL Iaşi îşi fac încă veacul doi primari din judeţ care au fost condamnaţi penal, unul definitv, altul în primă instanţă. Numele lor, Gheorghe Ancuţa, Sireţel şi Elena Curcudel, Mironeasa.

Conform statului PNL, cei doi ar fi trebuit excluşi(Ancuţa) respectiv suspendaţi(Curcudel) din partid. Acest lucru nu s-a întîmplat. Avînd în vedere că alegerile europarlamentare sînt aproape înţelegem dorinţa liberalilor de a-şi ţine aproape cei doi primari infractori. Ce nu înţelegem este ipocrizia domnişoarei senator Scântei care în cadrul unei conferinţe de presă postate şi pe contul ei de facebook a dat-o cotit-o la întrebările noastre relativ la cei doi liberali condamnaţi.Ni s-a spus atunci că nu cunoaşte situaţia(abureală!), se va interesa şi ne va răspunde. Drept pentru care am încercat azi, prin SMS, să-i aflăm poziţia relativ la liberalii penali. Nimic, silenzio stampa!Ipocrizia este cu atît mai manifestă cît vom citi sublinierile redacţiei noastre din scurta postare a domnişoarei senator.

Deci, cum e? Ai lor, penali, ai noştri, buni? Sau cum?

Trimiteti mai departe