Rex Tillerson, secretarul de stat al SUA, a fost demis!

Președintele SUA, Donald Trump, a anunţat marți că l-a înlocuit pe secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, cu directorul Agenției Centrale de Informații, Mike Pompeo, și a făcut apel la Gina Haspel să conducă CIA.

Demisia reprezintă cel mai mare şoc suferit de cabinetului Trump până în prezent și se aștepta de la sfârșitul lunii octombrie, când au apărut rapoarte despre o răcire a relaţiilor între Trump și Tillerson, în vârstă de 65 de ani, care și-a părăsit funcția de director executiv al Exxon Mobil pentru a se alătura administrației.

Trump a subminat în mod public inițiativele diplomatice ale lui Tillerson de mai multe ori, inclusiv luni, când comentariile fostului secretar de stat despre Rusia păreau în contradicție cu cele ale Casei Albe.

Tillerson a mai apărut săptămâna trecută, când Trump a anunțat că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord și că va deveni primul președinte american care o va face.

“Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul nostru secretar de stat. El va face o treabă fantastică! Îi mulțumesc lui Rex Tillerson pentru serviciul său! Gina Haspel va deveni noul director al CIA și prima femeie aleasă pentru acest post. Felicitări tuturor! “, a scris Trump pe Twitter.

SURSA, reuters

Trimiteti mai departe