Bombă! Trump gata să-l întîlnească pe preşedintele nord-coreean!

Președintele Donald Trump a declarat joi că este pregătit să se întâlnească cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, pentru primul summit SUA-Coreea de Nord, marcând astfel o spectaculoasă deschidere în tensiunile nucleare cu guvernul de la Phenian.

Kim s-a angajat să “denuclearizeze” și să suspende testele nucleare sau cu rachete, a declarat reporterilor la Casa Albă șeful Băncii Securității Naționale din Coreea de Sud, Chung Eui-yong, după ce l-a informat pe Trump despre întâlnirea oficialilor sud-coreeni cu Kim.

“Este planificată o întîlnire”, a declarat Trump după ce a vorbit cu Chung, care a anunțat că Trump și-a exprimat dorința de a se așeza împreună cu Kim în ceea ce ar fi cea mai riscantă mişcare din politica sa externă de la preluarea mandatului.

Chung a spus că Trump, ca răspuns la invitația lui Kim, a fost de acord să se întâlnească până în mai, iar un oficial american de rang înalt a spus mai târziu că s-ar putea întâmpla “în doar câteva luni, momentul exact și locul urmînd a fi stabilite”.

Anterior, Trump spusese că dorește să se întâlnească cu Kim în circumstanțele potrivite, dar a indicat că timpul pentru astfel de discuţii încă nu a sosit.

SURSA:Reuters

Trimiteti mai departe