Curăţenia anunţată de Orban în PNL poate începe chiar de la Iaşi!

Preşedintele PNL Ludovic Orban a fost achitat definitiv. Nimic spectaculos, toţi comentatorii politici se aşteptau la un astfel de verdict. Spectaculoasă a fost doar ieşirea pe sticlă a fruntaşului liberal la o oră rezervată în mod obişnuit crimelor, violurilor, tîlhăriilor şi accidentelor rutiere.Ne-a spus ce greu a fost, doi ani de aşteptare, dar el nevinovat, cu capul sus, greu, emoţii, dar el nu ca alţii, s-a pus la dispoziţie, aşteptare lungă, totul ok, happy end! Ce am înţeles din toata polologhia sa este că brusc Orban s-a autopropulsat pe un piedestal, pe un soclu , ceva, pe care ar dori să fie scris ”cel mai cinstit politician român”.

Păi hai să o şi dovedim! Că, numai cu cîteva zile în urmă Orban anunţa că în cazul achitării sale va face curăţenie în partid.Iaca a fost achitat. De unde începe curăţenia? Noi îi sugerăm judeţul Iaşi, că pe aici ştim noi cum merg treburile. Printre primarii liberali din judeţ există doi care se încadrează în cea mai recentă definiţie a adjectivului ”penal”. Gheorghe Ancuţa, primarul comunei Sireţel, a primit toamna trecută o condamnare definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare. Elena Curcudel, primarul comunei Mironeasa, a primit , în primă instanţă, o condamnare de 2 ani şi 8 luni cu executare. Ambii stau bine mersi înfipţi în fotoliile de primar, nici la bască nu-i doare.

Situaţia este cunoscută jurnaliştilor ieşeni, dar măsuri, măcar vreo vorbă, ceva, din partea conducerii liberale judeţene, ioc. Şi cum ar putea spune ceva deputatul Alexe cînd puterea sa se bazează tocmai pe sprijinul primit de la primarii din judeţ. Dacă s-ar lua de aştia doi penali(am voie să folosesc termenul, a fost deja omologat!) ce ar spune ceilalţi primari liberali? Nu ne putem baza pe asta, nu ne apară. Aşa că, tăcere maximă.

Dar dumneavoastră aţi spus că începeţi curăţenia! Vă credem! Aşteptăm. Ori trebuie să înceapă mai întîi la ceilalţi?

Trimiteti mai departe