De ce a dat Chirica în judecată PSD?

Care o fi chichirezul cu darea PSD în judecată de către primarul Mihai Chirica?
Primarul Iaşului a anunţat, ieri, că în urmă cu cîteva zile a acţionat în instanţă atît organizaţia social-democrată judeţeană, cît şi pe cea naţională, pe motiv că nu i s-a comunicat oficial, la momentul respectiv, demiterea sa din toate funcţiile deţinute în partid.

Ce speră Chirica să se întîmple în urma acestei mişcări? Să-l repună justiţia pe funcţiile deţinute anterior? Exclus. PSD spune că a acţionat conform statului , iar acesta ţine loc de lege între membrii de partid.Să se sperie cumva mărimile PSD-iste de la Bucureşti şi să-l reintegreze în partid,pe funcţiile deţinute anterior şi cu scuzele de rigoare? Asta nici ca banc nu merge, că e prea sec.Să-şi creeze o aură de dizident, pregătindu-şi o reîntoarcere în cazul unor vremuri mai bune? Ar fi fost o idee dacă s-ar fi limitat doar la atacuri împotriva lui Liviu Dragnea. Ar fi putut spune că el a fost împotriva acestuia, dar nu a partidului. Ori, el acţionează în judecată acum PSD, nu pe Dragnea sau vreun organism colectiv de conducere.

În realitate, demersul său juridic rupe orice punţi între el şi PSD, pentru că şi o eventuală viitoare conducere social-democrată fără Liviu Dragnea nu va accepta în rîndurile sale un cîrcotaş de profesie care te poate lovi cînd îţi este lumea mai dragă.

Chirica ştie toate cele expuse mai sus, nu avea nevoie de noi ca să-i deschidem mintea. Şi atunci, care-i chichirezul? În opinia noastră, primarul Iaşului, pe lîngă ambiţia de a le face, cum poate, zile fripte foştilor săi colegi, doreşte să-şi păstreze şi o rezervă strategică de imagine. Odată cu părăsirea PSD-ului, atractivitatea sa pentru mediile de informare a scăzut. Înainte, împotriva social-democraţilor vorbea chiar cineva din interiorul formaţiunii, era ceva. Acum, vorbeşte unul din afara PSD. O fac şi liberalii şi PMP-iştii şi USR-iştii, unii dintre chiar cu real talent. El ce să mai spună? Tema este acaparată de alţii. Speranţa sa este ca în viitor să mai facă cîte o informare despre mersul procesului intentat şi astfel să capteze şi el ceva atenţie. E posibil? Da, este. Dar mediatizarea pe care a avut-o cînd vorbea din interior va rămîne doar o amintire!

Trimiteti mai departe