Marea Britanie nu va mai respecta legislaţia europeană

Britain's Foreign Minister Boris Johnson gestures during a press conference in Bratislava, Slovakia on September 26, 2017. / AFP PHOTO / VLADIMIR SIMICEK (Photo credit should read VLADIMIR SIMICEK/AFP/Getty Images)

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, va spune miercuri că este “intolerabil” şi “nedemocratic” dacă ţara sa ar trebui să urmeze regulile şi reglementările europene, arătînd puţine semne că ar putea ceda ceva din poziţia dură arătată.
Deschizînd o serie de discursuri ale miniştrilor pe care premierul Theresa May speră că vor arăta “un drum spre Brexit”, Johnson va spune că avantajele de a face parte din piaţa unică europeană şi din uniunea vamală nu sînt evidente sau irefutabile , aşa cum susţin suporterii aşa-numitului “Brexit moale”.
“Doar prin reluarea controlului asupra legislaţiei noastre interne firmele şi antreprenorii din Marea Britanie vor avea liberatea de a inova, fără a se afla sub riscul de a trebui să se plieze pe cine ştie ce directivă promovată de grupuri de interese cu scopul de a menţine Marea Britanie în loc” va spune Johnson conform unor pasaje din discursul său publicate de ziarul The Sun.

SURSA:reuters

Trimiteti mai departe