Liderului consilierilor judeţeni ai PNL are un dinte împotriva imnului naţional!

Cum le mai pute unora de tot ce e românesc! Iar dacă ar fi vorba de vreun străin sau de vreun român oarecare, poate am mai înţelege. Dar atunci cînd “făptaşul” este un ales de-al nostru, parcă se impune o mică discuţie!
Liderul consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Romeo Vatră, s-a declarat, în cea mai recentă postare a sa pe facebook, împotriva intonării imnului naţional de către elevi la începerea orelor de curs. Dar mai bine să-i dăm cuvîntul lui Vatră.
In lipsa unor preocupari reale pentru copii, cum ar fi : un bazin olimpic de inot, un patinoar artificial municipal, parcuri cu terenuri de joaca si sport … Primarul are ideea creață să recomande intonarea imnului de stat la inceputul orelor de scoala pentru a cultiva patriotismul.

Ce facem? Ne intoarcem in comunism? Chiar daca nu are caracter mandatoriu, ci e doar o recomandare pentru scoli, aceasta recomandare se va transforma intr-o obligatie pentru copii. Patriotismul nu se cultiva obligând copii să intoneze imnul. Nu mai bine le facem copilaria fericita asigurandu-le posibilitati de a se dezvolta frumos mental si fizic?
În opinia respectabilului consilier liberal intonarea imnului naţional de către cetăţenii unei ţări, pentru că şi elevii sînt cetăţeni, înseamnă nici mai mult, nici mai puţin, decît apartenenţa lor la comunism. Extraordinar! În baza logicii liberalului ieşean ,ar ieşi că americanii sînt cei mai mari promotori ai comunismului în lume. Ei îşi intonează imnul naţional cam cu orice ocazie posibilă. Nu ştiu exact dacă o fac şi în şcoli, dar la un concurs local pe tema ” care este cel mai rapid culegător de cartofi” o fac cu siguranţă. Îşi întreţin spiritul naţional prin intonarea imnului oricînd, aşa cum se poate vedea, în era televizunii globalizate de azi, cu orice prilej. Şi dacă şi americanii sînt comunişti…
La noi e altfel. Fiecare vine cu cîte o idee cît mai creaţă, doar , doar, am putea băga nasul în pămînt şi mai adînc decît îl avem acum.
Se pune întrebarea care mai este rostul literei N din denumirea liberalilor. Domnul Orban, de ce nu vă numiţi, pur şi simplu, Partidul Liberal? Pe asta cu Naţional lăsaţi-o mai deoparte. Sună bine, dar n-are conţinut…

Trimiteti mai departe