Va mai fi Merkel cancelar? Negocierile pentru formarea noului guvern german au eşuat!

Încercările de a forma o coaliţie tripartită de guvernămînt au eşuat, a declarat, luni, cancelarul Angela Merkel, aducînd Germania în cea mai gravă criză politică din ultimele decenii, crescînd perspectiva ţinerii de noi alegeri precum şi îndoieli asupra viitorului ei politic.
Partidul Liberilor Democraţi s-a retras de la negocieri după mai mult de patru săptămîni de negocieri sterile cu blocul conservator condus de Merkel si cu ecologiştii, spunînd că nu au găsit suficient teren comun.
Merkel a spus că va continua să-şi îndeplinească atribuţiile de cancelar şi că va avea consultări cu preşedintele Germaniei, Franck-Walter Steinmeier, pentru a se hotărî ce este de făcut în continuare.
Cum social-democraţii ţi-au reiterat astăzi poziţia avută după alegerile din septembrie de a nu intra într-o mare coaliţie condusă de Merkel, varianta cea mai probabilă pare a fi ţinerea de noi alegeri.
Eşuarea discuţiilor pentru formarea unei coaliţii de guvernămînt este fără precedent în istora de după 1945 a Germaniei şi este catalogată de presă ca un şoc asemănător alegerii lui Doanld Trump sau votului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

SURSA:reuters.uk

Trimiteti mai departe