A început concursul de dat şuturi în Gheorghe Nichita, faza locală! Primii înscrişi, liberalii!

Nici bine nu s-a răcit tuşul pe sentinţa dată azi fostului primar Gheorghe Nichita că încercările de a profita de pe urma hotărîrii judecătoreşti au şi început. Grupul consilierilor judeţeni liberali a remis un comunicat în care îî cere preşedintelui CJ , Maricel Popa, să-l demită pe Nichita din poziţia de consilier personal.Deşi atacul pare îndreptat asupra fostului primar al urbei noastre, adevărata ţintă este Maricel Popa. Preşedintele CJ Iaşi a declarat, cu puţin timp înainte ca liberalii să-şi facă, cunoscută poziţia, că nu îl va demite pe Nichita atîta vreme cît sentinţa nu este definitivă, el beneficiind, încă, de prezumţia de nevinovăţie. Pentru conformitate, reproducem, mai jos, comunicatul de presă al liberalilor.

Fostul Primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat ca a primit o mită de 4 milioane RON legată de proiectul de semaforizare inteligentă.

PNL a fost singurul partid din Iași care a protestat când Nichita a fost angajat consilier personal al Președintelui de Consiliu Județean, arătând ca nu este în interesul ieșenilor ca în calitate de suspect de corupție să intre pe ușa din dos a administrației județene.

Iașul este condus acum de binomul format din inculpatul Maricel Popa și condamnatul Gheorghe Nichita. Din punct de vedere legal, până la o sentință definitivă, amândoi beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar din punct de vedere al moralei și respectului pentru cetățeni, Gheorghe Nichita și Maricel Popa trebuie să facă singuri un pas în spate, să își rezolve problemele cu justiția mai întâi, pentru a elimina suspiciunile că prin funcțiile pe care le dețin influențează procese sau anchete care se află în desfășurare.

Curtea PSD este populată de lideri care sunt în diverse faze ale urmăririi penale și care, totuși, conduc în continuare destinele ieșenilor: Liviu Dragnea- președintele PSD în funcție, Maricel Popa – președintele PSD în funcție și Președinte al Consiliului Județean Iași, Gheorghe Nichita – consilier al Președintelui CJ Iași, Mihai Chirica – Primar al Iașului, toți acești lideri PSD sunt inculpați sau condamnați, dar țin în continuare cu dinții de funcțiile politice și administrative.

Demisia de onoare este un gest firesc de demnitate într-o societate care are principii și valori. Aceleași principii și valori, pentru care ieșenii au declanșat cele mai mari mișcări de protest din Iași. Fiecare zi petrecută în funcții de acești lupi moraliști, plătiți din banii publici, reprezintă o sfidare în plus la adresa ieșenilor.
Cerem inculpatului Popa să îl dea afară pe condamnatul Nichita de la Consiliul Județean, după care să își prezinte demisia de onoare.

Grupul Consilierilor Judeteni PNL Iași
Romeo Vatră
Lider de grup al consilierilor județeni PNL Iași

Trimiteti mai departe