Cînd va învăţa PNL Iaşi să facă opoziţie adevărată?

Circ maxim în şedinţa extraprdinară a CL Iaşi de astăzi!Aleşii liberali au reuşit(a cîta oară?) să-şi dea iar singuri la gioale!
Pe ordinea de zi au fost şase puncte. Primul se referea la înfrăţirea Iaşului cu oraşul spaniol Sevilla (felicitări, dom’ primar, mare realizare!), celelalte avînd ca subiect aprobarea PUZ-urilor pentru construirea, modernizarea sau reabilitarea unor cămine studenţeşti aflate în administrarea universităţilor ieşene. Consecvenţi politicii inaugurate în urmă cu aproape un an şi jumătate la chiar prima şedinţă a CL constituit atunci, liberalii noştri s-au abţinut de la vot, întrebînd de ce nu avem PUG? Avem PUG, dar este vechi, iar termenul de realizare a celui nou, depăşit, a fost prelungit. O întrebare legitimă, totuşi, dar care nu avea mare lucru a face cu problemele puse în discuţie. Terenurile pe care se vor face lucrări aparţin universităţilor, iar aspectul arhitectural al zonelor nu va fi modificat prin aceste lucrări.Atît a trebuit social-democraţilor din consiliu , care, apucîndu-se brusc de bocit pe umerii noii generaţii de tineri studioşi, i-au acuzat pe liberali că se opun un proiect de impact. Mingea a fost prinsă din zbor de municipalitatea ieşeană. Aceasta a trimis un comunicat de presă, prea lung şi prea plictisitor pentru a fi publicat aici, dar care punctează , decisiv, la capitolul imagine. Dă numele celor care au votat proiectul , dar şi numele celor care s-au abţinut. Unii sînt eroii, iar ceilalţi trebuie puşi la stîlpul infamiei.
Concluzia acestor rînduri este că atunci cînd faci opoziţie trebuie să te gîndeşti şi la consecinţele sale. Că dacă o faci doar de dragul de a fi făcută, nu poţi decît să pierzi. Aşa cum s-a întîmplat azi cu liberalii noştri!

Trimiteti mai departe