Consideraţii despre partidele ieşene în alegeri(IV) ADU

Cum poate fi apreciată performaţa ADU pe Iaşi?
Undeva la mijloc.N-au reuşit să depăşească PSD pe municipiu, cum a fost acum patru ani, iar pe judeţ au fost cam egali cu AUR.
Vorbim acum de USR, că ei au fost principalul vector al alianţei. Scăderea pe municipiu se datorează desprinderilor din USR, iar pe judeţ nu-i nici o noutate, fiindcă n-au reuşit să organizeze filiale rurale cît de cît puternice.

Ca alianţă, aşa cum platforma noastră a mai scris cu ceva timp în urmă, cele trei partide sînt incompatibile. Un partid neomarxist cu un partid aflat pe moarte şi cu un altul clădit să bage în viitorul Parlament cîţiva oameni nu putea avea succes. Dealtfel, prezumţiile noastre au fost adeverite de scorul politic extrem de slab obţinut de alianţă. Şi la Iaşi a fost la fel în ceea ce priveşte localele. Cei doi vectori, Bodea şi Movilă, numai că nu s-au scuipat în ochi unul pe altul, d-apoi să se susţină reciproc. S-a ajuns ca usr-iştii să nu voteze Movilă la CJ şi pmp-iştii să nu voteze Bodea la primărie. Alte explicaţii pentru scorurile obţinute de cei doi, puţin sub alianţă, nu sînt.

Amîndoi şi-au făcut campania aşa cum era mai bine, nimic de comentat. Bodea pe reţelele sociale în care lîncezesc simpatizanţii USR, iar Movilă talpă prin judeţ.

Cei doi, deşi nu învinşi catostrofic la alegerile locale, vor avea mari probleme în continuare.
Spunem asta pentru că USR ,datorită scorului politic extrem de slab, va trebui să renunţe la cele două ghiulele atîrnate de picior, Forţa Dreptei şi PMP , şi să meargă mai departe de unul singur. În acest fel şi-ar asigura voturile tuturor susţinătorilor. Credeţi că vreun usr-ist ieşean va vota o listă la Camera Deputaţilor în care primele două locuri vor fi ocupate de Movilă şi Cociş?Deaştfel, demisia lui Drulă înseamnă asumarea eşecului şi o schimbare de gardă.

Schimbarea de gardă înseamnă şi trecerea pe linie moartă a lui Bodea, excepţie faptul că forţe superioare îl vor ţine în continuare în viaţă.
Movilă va trebui să candideze din partea PMP, partid în agonie, partid balama pentru Băsescu, iar cum fostul preşedinte nu mai înseamnă nimic…De aceea considerăm că şi cariera politică a lui Movilă este în mare impas. Preluarea fotoliului de de consilier CJ este obligatorie pentru el.

Una peste alta, ADU a fost un eşec, atît la Iaşi, cît şi la nivelul ţării întregi!

Trimiteti mai departe