Cum va schimba atentatul împotriva lui Trump alegerile prezidenţiale din România?

Cum ne afectează atentatul eşuat împotriva lui Trump?
Păi, ne afectează!La momentul actual pe fostul preşedinte american nu-l poate bate nimeni în alegerile din toamnă nici dacă ar fi acuzat(cu probe!) că a regulat o oaie gestantă sau a furat banii din cutia milei de la biserica congregaţiei de care aparţine. Pentru americanul de rînd a devenit erou, ajutatul de Dumnezeu etc. Asta e clar!Iar genul ăsta de candidat este întotdeauna votat!

Ca rezultat al posibilei alegeri, agenda democraţilor va fi ştearsă complet(puţin probabil) sau va fi pusă pe ”hold”(cel mai probabil). Patru ani de aşteptare, însă, e cam mult, oamenii au memorie scurtă, plus curăţenia pe care a promis Trump că o va face în caz de alegere. Opţiunile democraţilor sînt puţine şi vizibile. Un nou atentat este, în opinia noastră, posibil, dar nu probabil. La urma urmei , doar n-o fi băiatul ăla de 20 de ani singurul din America , care îl urăşte pe Trump sau pe republicani.Dar, dacă se întîmplă asta, războiul civil e pe ţeavă. Bucuria ruşilor, care ar vedea America distrusă fără să tragă un foc de armă. Se mai poate întîmpla să-i cadă un glasvant de flori în cap cînd iese în balcon sau să dea o maşină peste el cînd trece strada din faţa lui Trump Tower. S-au mai văzut din astea. Nici astea nu-s opţiuni. Tot cu război civil se lasă!

Singura posibilitate este antamarea unui război SUA-Rusia. Legea marţială, amînarea alegerilor şi tot tacîmul. Cum se poate face asta? Prin îmbîrligarea unui proxi, să zicem, la plezneală, România sau Polonia, să-şi pună teritoriul la dispoziţie pentru atacuri aeriene ucrainiene asupra teritoriul rus. Rusia va riposta, SUA vor activa articolul 5 din tratatul Nato şi hop şi războiul.Agenda democrată ar merge mai departe. Plauzibil? Nu. De ce? Pentru că la acest scenariu ar trebui să percuteze şi ruşii, adică să atace ţările din care s-a lansat atacul asupra lor. Nu o vor face. Se vor lupta pe cerul Ucrainei sau al lor. De ce să lupte împotriva întregului NATO cînd pot aştepta dezvoltarea crizei interne din SUA?
În concluzie, noi spunem că Trump are toate şansele de a ocupa din nou fotoliul de preşedinte. Iar România va ”percuta” la această ipoteză. Făcătorii noştri de jocuri nu sînt nici globalişti , nici suveranişti, ci nişte băieţi care vor să trăiască bine şi atît. Se vor orienta pe direcţia din care bate vîntul. Nimic de comentat aici. Nu poţi face politică mondială cînd eşti o ţară de 18 milioane de locuitori.

Deci, noi spunem că de duminică încoace şansele lui Ciucă şi Geoană, reprezentanţii de aici ai democraţilor americani, de a deveni preşedinte au scăzut considerabil. Ciolacu nu are absolut nici o şansă.El e copilul nimănui sau, cel puţin, aşa pare a fi. Au crescut, în schimb, cotele lui George Simion, participant la Convenţia republicană şi chiar ale lui Cozmin Guşă, cu scrisoarea lui de susţinere de la Trump.Şoşoacă fără şanse, votanţii ei vor trece , probabil, la Simion.

Va fi chiar aşa cum spunem? Sigur nu ştim, dar aşa credem! Vedem ce se întîmplă!

Trimiteti mai departe