Luptele verii politice ieşene!

În politica ieşeană de după alegerile locale şi europarlamentare pare a fi linişte. Nu tu declaraţii, ifose, atacuri şi alte alea. În realitate, nu e. Să vedem despre ce e vorba.

În PSD se luptă pentru un loc de parlamentar.Mai exact, toată lumea vrea capul lui Bogdan Balanişcu.Cu un scor bunicel pe alegerile la primărie, Balanişcu ar fi avut fără probleme un loc eligibil la iarnă. După dezastrul înregistrat , toţi s-au coalizat împotriva sa, că, de, s-ar face un loc liber şi, de sperat la el, speră mulţi. Partea proastă e că Balanişcu a rămas efectiv singur, neavînd sprijin de nicăieri din filială. Salvarea i-ar putea veni doar de la Bucureşti, direct de la Ciolacu. Să vedem dacă o va face. Noi ne îndoim.

La liberali meciul Alexe-Chirica e în toi. Deocamdată se desfăşoară prin interpuşi, adică are loc o cotonogeală internă între Apreutesei(Chirica) şi Juravle(Alexe). Miza:postul de viceprimar, că e greu de crezut că PNL îi va da pe amîndoi.Nu vă uitaţi în gura primarului, care zicea acum ceva vreme că Juravle va avea un post de viceprimar. A zis şi el, aşa..Alegerea sa este Apreutesei.

La USR , bătălia se poartă în jurul lui Cosette Chichirău. Revine sau nu în partid? Dacă da, atunci ar trebui să plece Bodea. Eternul candidat la primărie şi-a făcut,însă, în partid, clientela sa, iar dinspre Bucureşti nu vedem, încă, vreo susţinere pentru Chichirău din partea celor două facţiuni care îşi dispută şefia naţională. Poate mai tîrziu. Pronostic:1×2.

La AUR a început lupta pentru cele două prezumtive locuri de deputat şi, posibil,unul de senator. Ne bazăm strict pe rezultatele obţinute de AUR în judeţ. În realitate , problema e mai complicată şi totul depinde de Simion. Mai precis, de prestaţia sa în cursa prezidenţială.Dacă va evolua bine, atunci s-ar putea ajunge în decembrie şi la trei deputaţi. Dacă va da rasol, e problematică şi obţinerea a doi deputaţi. Doritori în AUR sînt mulţi.Nu putem spune cine sînt cei în pole-position la momentul actual, dar Ciuhodaru e în pierdere de viteză, în timp ce Ostaficiuc se chinuie să se menţină în atenţia publicului prin comunicate de presă. Dar nu sînt doar ei doi…

Trimiteti mai departe