Rîndurile care urmează ar putea părea inspirate de povestea drobului de sare, dar nu este chiar aşa. Iaşii vor avea o problemă de administrare, aşa cum a avut şi în ultimii ani.
Totul se trage de la antagonismele locale, care pun politica înaintea actului administrativ. La momentul actual este clar că vom avea patru formaţiuni politice ce vor fi reprezentate în viitorul Consiliu Local Iaşi:PSD, PNL, ADU şi AUR, nu neapărat în această ordine. SOS România ar putea să intre , dar la fel de bine ar putea rămîne şi pe dinafară. Chiar dacă Mihai Chirica va cîştiga primăria, el nu va putea obţine şi o majoritate de consilieri liberali. Şi de aici vor apare problemele. Cine va face alianţă cu liberalii? La momentul scrierii acestor rînduri, nimeni nu se arată dispus la aşa ceva.Dar după alegeri? Nici atunci, credem noi, excepţie făcînd situaţia în care AUR ar cîştiga alegerile europarlamentare. În această ipoteză, de la Bucureşti ar veni ordinul de ”unire în cuget şi-n simţiri” pentru liberalii şi social-democraţii ieşeni, ordin ce va fi executat întocmai şi la timp.Dar dacă nu va fi aşa, Iaşul riscă să rămînă fără administraţie locală. Cine va constitui majoritatea? Cine va fi cel de-al doilea viceprimar, primul prezumîndu-l ca liberal?
Răspunsul stă în istoria actualei legislaturi locale. Trădători de ici şi de colo. Bineînţeles, o vor face de dragul ieşenilor şi spre binele urbei.Profilul lor este clar: ambiţioşi sau rupţi în cur.Primii vor să urce, nu contează cum, ceilalţi vor şi ei un trai mai bun.
Ca o concluzie, vedeţi ce oameni vă veţi pune pe listele de consilieri locali. Trădarea poate veni de oriunde. Iar ea va avea repercursiuni şi asupra alegerilor parlamentare de la sfîrşit de an!