În ce priveşte filiala ieşeană a Uniunii Salvaţi România(USR), nu sînt prea multe de spus.
Aflat pe cai mari în opţiunile de vot ale ieşenilor în urmă cu patru ani, USR înregistrează un recul semnificativ. Dacă mai adunăm aici şi calitatea mediocră , în opinia noastră, a reprezentanţilor în legislativul local, respectiv judeţean, plus recenta sciziune avînd ca autor pe Cosette Chichirău, lucrurile stau chiar prost.
Dar fiindcă serialul nostru este legat de relaţiile de putere, să vorbim despre asta.
Ajuns în USR în urmă cu patru ani, pe motiv de incompatibilitate cu conducerea de atunci a PNL Iaşi, Marius Bodea se poate considera pe sine drept un transfer reuşit. În primul şi în primul rînd, a reuşit să acceadă încă o dată în Parlament, ceea ce , în condiţiile fricţiunilor puternice cu Costel Alexe şi a unui sprijin slab în organizaţie, nu ar fi reuşit în PNL.
Dar, precum Făt-frumos, adică într-un an cît alţii în zece , Bodea a izbutit să revină pe cai mari. Ajuns în USR ca un simplu venetic, Bodea a reuşit ca în trei ani şi jumătate să devină şeful de necontestat al filialei. A izbutit să o mătrăşească pe Chichirău, iar opoziţia manifestată de unul din transfugii care l-au urmat din PNL a rezolvat-o, democratic, statutar, printr-o excludere.
În concluzie , Bodea este numărul unu în USR Iaşi. Nu vă uitaţi la ceilalţi parlamentari. Pupilul lui Chichirău, precum şi cei doi cu nume asemănătoare unei foarte populare băuturi nu contează în filială. Cum a reuşit să facă asta e o altă discuţie, iar ea nu ţine de jurnalism.
Visul lui Bodea, primăria Iaşi. Va reuşi? În opinia noastră va face un scor cu două cifre, prima fiind 1, dar de victorie nu va putea fi vorba. Dar, cine poate şti? la urma urmei, nu e chiar sigur că Mihai Chirica va mai putea candida. Să mai aşteptăm!