La pomul lăudat să nu te duci cu sacul! Listele AUR Iaşi!

Au fost făcute publice , pe ultima sută de metri, şi listele de candidaţi ale AUR Iaşi!

Surprindere pentru comentatorii politici şi, probabil, dezamăgire pentru simpatizanţi. Spunem asta pentru că aşteptările erau pentru oameni noi în politică şi, mai ales, fără persoane gen ”Agamiţă Dandanache”.Rasol total!

În primul rînd,nu avem un singur agamiţă, ci doi.În cei 35 de ani de alegeri democratice, nici un partid nu a mai îndrăznit aşa ceva în judeţul Iaşi. Erau unul de partid sau niciunul.

Pentru că oricum am suci-o, oricum am da-o , Claudiu Tîrziu, deşi copreşedinte al AUR, tot un implant este.Locul care i s-ar fi cuvenit, poate, unui ieşean îl ia el. De ce? Foarte simplu. Tîrziu a decis, el sau cei care-l susţin, să părăsească ”ţarcul” de la Bruxelles şi să fie jucător activ aici, în România.Cum meciul pentru şefia partidului cu Simion este deja declanşat, îi trebuiesc baze de putere. Iaşul, cu una dintre cele mai tari filiale AUR din ţară este exact ce îi trebuie. Deci, cei care cred că Tîrziu a sosit aici să tragă listele după el se înşeală. Va rămîne aici iar, în caz de rezultat bun, va prelua şi şefia filialei, deţinută, încă, interimar, de Ostaficiuc, care, astfel, va ieşi, temporar sau definitiv din jocurile adevărate. Pentru al doilea intrus, Cristina Dumitrescu, lucrurile sînt cam ciudăţele. Locul 7 la europarlamentare, adică prima picată, vine la Iaşi să candideze. Dacă Tîrziu nu pleacă, şi asta credem, înapoi, la Bruxelles, ea devine europarlamentar.Atunci de ce candidează aici?Sau, cine ştie, poate se fac jocurile pentru nr.8 de pe lista de europarlamentare. În acest caz, AUR Iaşi trebuie să facă peste 20% şi să fie ”gros” la redistribuit pentru ca Dumitrescu să devină senator şi să lase locul 8 eligibil.Pe ce parte e ea în războiul intern din AUR?

Să vorbim şi de numele noi. Paraschiv a fost membru PDL, partid care oricum putea fi categorisit numai naţionalist sau suveranist nu. Gurile rele vorbesc de o echipă gen ”tu aici, eu dincolo şi vedem ce iese”. Nu achiesăm, doar consemnăm. Gurlui a mai trecut prin două partide, USR şi SOS România. Universitarul ieşean vrea să facă politică, deşi habar nu avem ce l-ar recomanda. Nu s-a lipit la USR şi la Şoşoacă, dar se lipeşte acum la AUR. Mult succes!

Doar al treilea nume de pe lista pentru CD, loc posibil eligibil, dar nu sigur, se încadrează.Cristina Emanuela Dascălu nu a mai făcut politică(sau nu am aflat noi!) şi este ieşeancă. Cam puţin faţă de aşteptări!

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*