Gata cu frăsuiala! PSD Iaşi şi-a definitivat listele de candidaţi!

Schimbare de gardă la PSD Iaşi!

Mult aşteptatele liste de candidaţi ale social-democraţilor ieşeni pentru alegerile parlamentare din decembrie au prins contur final!

.Din capul locului remarcăm că din actuala echipă de parlamentari numai unul, Maricel Popa, este plasat pe loc eligibil.Ceilalţi trec în rezerva strategică, deşi se zvoneşte că, dacă PSD va face guvernul, nu vor rămîne cu buzele umflate. O direcţie judeţeană, un subsecretariat de stat, o măslină, o atenţie, ceva…

Ce am văzut noi privind listele?

1. Ciolacu şi-a ţinut cuvîntul faţă de Popa doar parţial. Pentru retragerea din fruntea PSD Iaşi, a primit un loc eligibil, dar nu 1 la Senat, ci 3 la Camera Deputaţilor.

2. Bucureştiul şi-a trimis om să candideze fără a-şi bate capul de social-democraţii ieşeni. Acesta este Alexandru Rafila, nr.1 la Camera Deputaţilor.

3. Bogdan Cojocaru a cîştigat partida cu celălalt Bogdan, Balanişcu. Rămas în fruntea filialei după rezultatele slabe de la ”locale” pentru că trebuia să conducă cineva, iar alegerile interne ar fi dus la mari disensiuni în prag de alegeri, Cojocaru are locul 2 la Camera Deputaţilor.

4. În mod surprinzător, Cristian Stanciu obţine locul 4 la Camera Deputaţilor, poziţie foarte posibil eligibilă.Asta pentru că PSD Iaşi este capabil de un scor de 30%, ceea ce i-ar asigura un loc la redistribuire, dar şi pentru că Alexandru Rafila este extrem de probabil să plece din nou în guvern într-un , iarăşi, extrem de probabil guvern cu participare PSD.

5.A fost împăcat şi mediul rural ieşean. Poziţia 5 la CD şi poziţia 2 la Senat. Dacă la Senat este foarte probabil să se ocupe locul la redistribuire, la CD este necesar ca Rafila să plece la Bucureşti la Guvern şi abia apoi vorbim de redistribuire.

6. Nici o femeie pe listă pe loc potenţial eligibil.

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*