Vor fi sau nu acceptaţi candidaţii trimişi de la Bucureşti?

Image: 555761317, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Vor veni sau nu cîţiva Agamiţă Dandanache pe locuri eligibile pe listele partidelor ieşene sau nu?

Deşi un răspuns cu o acurateţe de 100% nu putem da, zvonuri de maximă credibilitate spun că, în acest moment, cel puţin doi îşi fac bagajele pentru a se pregăti să descindă la Iaşi. Unul pentru PSD şi unul pentru PNL. Dacă zvonul se va confirma, iar noi crede că da, ”jocurile” ţesute în interiorul celor două partide se destramă, pentru că unul dintre ”antealeşi” va trebui să părăsească scena. De aici, lupte pe grupuleţe, reproşuri, ameninţări sau, cine mai poate şti, cereri de returnări de cocos.

Toate acestea ar putea fi evitate dacă liderii judeţeni ai celor două partide ar spune un ”nu”răspicat. Dar o vor face? Alexe este în poziţia de a spune nu. Nu vă uitaţi că Muraru este în scripte preşedinte PNL Iaşi, nu el face jocurile, ci Alexe. Este preşedinte ales al CJ Iaşi, iar PNL a mers bine în alegerile locale.Ciucă nu-şi poate permite să şi-l scoale în cap , că vin alegerile prezidenţiale şi este nevoie de Costel. Chestia e că la Iaşi se spune că va veni cineva trimis de Iohannis,nu de Ciucă, iar liberalii nu dau semne că ar dori să iasă de sub tutela preşedintelui.Va fi Alexe primul care va încerca?

În ce priveşte PSD, aici nu sînt probleme. Cojocaru îl va aştepta pe trimisul lui Ciolacu cu covor roşu şi nu va spune nici pîs. Şansa de a fi primul pe o listă pentru Camera Deputaţilor nu se ştie cînd ar mai putea-o prinde, în condiţiile în care nu a demonstrat nimic în politică.Un sluj frumos, cu lăbuţele ridicate la nivelul umerilor, îi va asigura locul în Parlament. Nu ştim dacă şi şefia organizaţiei după alegeri, dar asta e deja o altă mîncare de peşte.

În concluzie, va avea careva tupeul să spună nu Bucureştiului? Noi credem că nu, deşi Alexe, dacă ar vrea, ar putea!

Trimiteti mai departe