O ancheta despre un ostaş şi extrem de probabila ei ţintă!

O anchetă făcută de jurnaliştii de la Recorder începe uşor , uşor să se viralizeze.Ni se spune acolo că mult-mediatizatul ostaş din slujba ţării nu e chiar vreun erou şi că deciziile din teatrul de operaţii le lua pe fond politic şi nu pe analiza situaţiei tactice din teren. În rezumat, ca să nu ne mai lungim, ni se spune că Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, candidat la preşedinţia României, general cu patru stele , nu ar fi altceva decît un impostor. Mărturiile aduse atîrnă greu, fiind ale unor generali italieni care erau şefii propriu-zişi ai lui Ciucă de atunci.

Dar, de ce acum? Pentru că de toate astea începuse deja să se cam vorbească de multişor timp. Simplu, pentru că acum a venit momentul, iar ţinta celor care mînuiesc scandalul este alta decît crede majoritatea oamenilor.Nu e vorba despre pîrtie pentru Ciolacu, Simion sau Lasconi.

În opinia noastră, ţinta reală, finală, a atacului este Klaus Iohannis.Preşedintele încă în exerciţiu nu a reuşit să-şi procure o funcţie externă oarecare care să îi asigure imunitatea.Fără îndoială, a fost sabotat chiar din interior, din România. Pentru a nu intra în colimatorul justiţiei(este cu ce, slavă Domnului!), şansa sa era să-şi asigure o succesiune prietenoasă, adică un preşedinte pus de el şi dator vîndut lui.Dacă nici asta nu va reuşi, atunci este extrem de probabil ca Iohannis să dea ochii în viitor cu procurorii şi judecătorii români. Iar aceştia, cu obişnuita lor imparţialitate şi probitate, nu vor ţine cont că Iohannis nu mai e preşedinte şi-l vor trata ca pe oricare alt justiţiabil şi nu ca pe un proscris al noii puteri. Hai că mai glumesc şi eu.

Dacă scenariul de mai sus este real, şi nu văd de ce ar trebui să mă îndoiesc de asta, ar rezulta că forţe cărora nu le-a convenit drumul impus României de Iohannis există şi se caută răzbunarea. Aceasta se va extinde şi asupra partidului-sluj al preşedintelui, adică PNL. Ca să-şi mai diminueze pagubele, liberalii ar trebui să facă două lucruri:să scape urgent de Ciucă, care nu e un liberal, ci un om impus la conducerea partidului de Ioahnnis şi să anunţe public distanţarea de preşedinte. Vor face ei aceste două lucruri? Nu ştim, dar înclinăm să credem că nu.Dar dacă le-ar face , i-ar salva? Poate, dar nu sigur.

Concluzia noastră:cineva (aici poate fi folosit şi pluralul) caută să plătească nişte poliţe , iar ţintele sînt Iohannis în principal şi PNL în subsidiar. Răspunsul la chestiune îl vom primi în prima parte a lui decembrie!

Trimiteti mai departe