Fără surprize pe listele liberale pentru parlament!

Cică s-ar fi stabilit listele pentru alegerile parlamentare la PNL Iaşi. Aşa spun băieţii de la ZdI şi n-avem nici un motiv să nu o luăm de bună.

Nu sînt mari surprize, chiar deloc am putea spune. Locul unu la deputaţi Alexandru Muraru, lucru care se şi bănuia şi se cam şi ştia. La Senat, Lucian Rusu, steaua în urcare a PNL Iaşi. Cel puţin, aşa se spune.

Locul doi la CD, Afloarei. Nici o surpriză nici aici. La cei treizecişiceva de ani ai săi este un veteran în PNL Iaşi, plus experienţă în administraţie ca vicepreşedinte al CJ. Se dă şi Paşcaniului ceva, că, de este primar liberal acolo. Ceva insipid, incolor şi inodor, adică Năcuţă, care s-a remarcat în prezentul mandat prin faptul că n-a ieşit cu nimic în evidenţă. E o glumă, dar şi purul adevăr.Precizarea am făcut-o pentru bătuţii în cap lipsiţi de simţul umorului.

Treaba cu o femeie pe un loc eligibil pare a se cam amîna la PNL Iaşi. Luciana Antoci e pe locul 4 pentru CD. Ca să se alegă, PNL ar trebui să se ducă undeva la cel puţin 28% pe judeţ, şi asta la o redistribuire. Cam mult. Nu credem că va fi aşa , deşi nici nu băgăm mîna în foc că ar fi imposibil. Totuşi, la prima strigare, zicem ”nu”.

I s-a dat şi lui Vatră un loc 2 la Senat. Neelegibil, în opinia noastră, pe considerentele expuse mai sus. deşi s-ar putea alege şi cu un 25%. Tot mult şi asta, dar mai abordabil.

Rîsul curcilor e ejectarea primarului Chirica de pe liste. Chirica o dă că a vrut să dea semnale, că vrea să-şi arate disponibilitatea de a trage partidul după el şi tot felul de prostioare de genul ăsta. În realitate i s-a dat un semnal clar că nu mai contează în PNL,că nu el face jocurile acolo. Dovada cea mai bună e că nici unul dintre favoriţii săi nu a încăput pe liste pe un loc prezumat elgibil.

Demisia din PNL a lui Brătescu, pe motiv de neobţinere a unui loc eligibil, o trecem la ”şi altele” , deşi am putea-o încadra şi la rubrica”sînteţi nasoi, eu îmi jucărelele şi plec acasă”.

Mai trebuie şi confirmarea Bucureştilor şi totul e gata. Vor apare surprize? Nu cred. Nu-şi pot scula în cap un şef de judeţ proaspăt reales. Urmează alegerile prezidenţiale, ce Dumnezeu!

Trimiteti mai departe