Nevoia unui plan de ţară!

Spunea, acum mult timp, unul celebru, nu-i mai ţin minte numele, că aşa e cînd ai 104 ani(glumesc, n-am decît 102!), englez, american, ceva, că e mai bine să acţionezi după un plan, fie el şi unul slab, decît fără nici un plan.

Aduc asta în discuţie fiindcă sînt mulţi cei care se încrîncenează asupra planului Simion. Că aia, că cealaltă etc. E planul lui Simion bun? N-am de unde să ştiu, dar e un plan, un plan de ţară, adică tocmai ce ne-a lipsit în ultimii 34 de ani. Cîrtitorii să vină cu un plan mai bun. Dacă au unul. În contrapartidă, pe post de plan, ni se vinde ”stabilitatea”. Adică să lăsăm lucurile aşa cum sînt acum, că, doar, asta înseamnă ”stabilitate”.Haos în sănătate, haos în circulaţie, haos în fiscalitate, haos în sistemul de pensii, drogangeala şi prostituţia scăpate de sub control.Asta e stabilitatea actuală, ca să spunem aşa.Conceptul strategilor social-democraţi şi liberali este interesant şi se bazează pe apatia şi imobilsmul românului, care nu este dispus să schimbe mai nimic nu din conservatorism ci din frica faţă de schimbare.Va funcţiona planul? Nici aici nu putem da un răspuns, dar lucrurile, aşa cum sînt acum, sînt scăpate din mînă, aşa încît aşa numita stabilitate se va degrada de pe o zi pe alta.

Este absolut necesar un plan de ţară. Indiferent cum ar fi, numai să fie unul, să urmăm nişte paşi care să ne îmbunătăţească viaţa.Îl punem în aplicare şi vedem ce iese. Este bun, îl lăsam aşa cum a fost conceput. Are hibe, le reparăm din mers. E prost, îl abandonăm şi concepem altul. Dar mergem după un plan, terminăm cu haosul actual. Sigur, asta dacă nu sînteţi doritori de ”stabilitate”!

Trimiteti mai departe