Va trece Blăjuţ la PSD?

Strategia lui Viorel Blăjuţ pare a da roade! Fostul deputat PP-DD de Iaşi este cotat undeva între 4 şi 5% în intenţiile de vot ale ieşenilor pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

Reamintim că în momentul intrării lui Blăjuţ în cursa electorală, platforma noastră a arătat că scopul său nu este cîştigarea primăriei, lucru pentru care nu avea forţe suficiente. Blăjuţ dorea doar obţinerea unui scor cît mai ridicat pe persoană fizică pentru a-şi putea negocia un loc eligibil la alegerile generale din decembrie. Partidul vizat este PSD.La momentul actual, Blăjuţ, cu cei între 4 şi 5 % ai săi ar putea intra în cărţi cu condiţia ca tradiţionala marjă de eroare, 3% , să i se adauge în urma votului şi nu să i se scadă.În plus, el mai poate creşte în ultimele 10 zile de campanie prin alinierea şi dresarea la vot a întregii sale armate de angajaţi.

Şi ce mare lucru cu cele 5% ale lui Blăjuţ veţi întreba?. Păi este. Dacă se află în marja de eroare negativă, pa şi pusi, poate să înceapă să îşi pregătească strategia pentru 2028. Timp berechet..Dar dacă e în marja pozitivă? Asta ar însemna cel puţin 8%, iar dacă va cere un loc eligibil la PSD, jocurile în social-democraţia ieşeană se schimbă, pentru că nu poţi refuza un om de cel puţin 8%.Asta ar însemna ca unul dintre cei care şi-au făcut deja pozele pentru legitimaţia de Camera Deputaţilor sau de Senat să le bage la albumul de amintiri. Care ar putea fi acela? Dintre cei vechi sau din tineretul şacalin care dă tîrcoale?

Întîi să vedem procentele lui Blăjuţ şi vorbim după aia. Nu mai e mult.

Oricum, merită menţionat că Blăjuţ face ceva procente în condiţiile în care e singur, n-a scos o vorbă şi n-a propus nici un proiect interesant!Ciudăţenii!

Trimiteti mai departe