Candidaţii propun prea puţine proiecte interesante!

Mai avem fix 19 zile de campanie electorală şi nimic spectaculos nu s-a întîmplat, încă, în judeţul Iaşi!

Probabil aşa va şi fi pînă la sfîrşit. Din punctul nostru de vedere, asta e ceva bun, pentru că, ce anume înseamnă aşa-zisul ”spectaculos”? Atacuri la persoană incluzînd familiile candidaţilor, flegme date direct în ochi sau simple scuipături printre dinţi etc.Adevărata campanie electorală nu se poate baza decît pe prezentarea de proiecte, adică acele idei care, transpuse în paractică, vor aduce o viaţă mai bună comunităţii. Proiectele trebuie , însă, să fie fezabile, realizabile din punct de vedere financiar dar mai ales, ancorate în realitate.În plus, trebuie să fie şi gata repede.

Dacă aruncăm un ochi pe spusele candidaţilor la CJ Iaşi ne dăm seama că nu stăm tocmai bine.Vorbim despre CJ pentru că actualii candidaţi la primărie nu au venit cu nimic care să rupă gura tîrgului. Acolo meciul e simplu:toţi se întrec în a critica ce a făcut Chirica sau a arăta ce n-a făcut Chirica. Fără cine ce ştie ce idei proprii. La rîndul său, Mihai Chirica, la adăpostul popularităţii şi a intenţiilor de vot, îl doare la bască despre ce spun ceilalţi şi nu propune nici el mare lucru.Revenind la CJ, aici lupta e mai intensă şi trebuie propus ceva.Ne vom referi strict la proiecte care corespund unor nevoi strigente, care pot fi realizate rapid şi care nu necesită sume astronomice de bani.

Candidatul AUR, Marius Ostaficiuc, are două proiecte care corespund criteriilor enunţate mai sus:realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului Iaşi în regim de drum judeţean şi construirea, în judeţ, de centre de imagistică.

Petru Movilă, candidatul ADU, a lansat şi el un proiect interesant, anume înfiinţarea de centre de permanenţă în mediul rural. Amîndoi candidaţii au proiecte care răspund nevoilor oamenilor.

Problema este, însă, că bătălia pentru fotoliul de şef al CJ se va da, cel mai probabil, între alţi doi candidaţi:Costel Alexe(PNL) şi Bogdan Cojocaru(PSD). Liberalul a prezentat, împreună cu Mihai Chirica, un proiect de transport metropolitan. Interesant, dar nu nou, cu sume uriaşe de investit şi cu durată de execuţie foarte mare. Este totuşi, un proiect, şi nu se poate spune că nu ar fi necesar. Bogdan Cojocaru, nimic. Într-un comunicat de presă , candidatul PSD se laudă cu începerea unui prim kilometru de autostradă. Aia e investiţie guvernamentală, n-are el treabă cu ea.

În concluzie, dacă ar fi să ne luăm după proiectele propuse,parcă lupta pentru şefia CJ Iaşi ar trebui să se dea între alţi doi candidaţi decît cei între care se dă acum!

Trimiteti mai departe