”Trebuie să mărim miza jocului, altfel judeţul nu iese din starea de înapoiere”-Interviu cu Marius Ostaficiuc, candidat AUR la preşedinţia CJ Iaşi

Cum vede AUR administrarea unui judeţ? Are partidul lui George Simion şi soluţii sau este capabil doar de a critica pe alţii? Ne răspunde deputatul AUR Marius Ostaficiuc în interviul de mai jos!

-De ce credeţi că sînteţi persoana potrivită pentru a conduce judeţul Iaşi?

-Sînt mai multe motive:1.Am o experienţă administrativă bogată şi ştiu cum funcţionează mecanismele, ceea ce îmi permite să mă apuc de treabă încă din prima zi.2.Cunosc judeţul foarte bine. Deasemenea cunosc foarte bine şi echipa de la Consiliul Judeţean, interacţionînd frecvent, în fosta mea calitate de consilier judeţean, atît cu funcţionarii CJ şi cu factorii de decizie judeţeni , cît şi cu locuitorii judeţului.Ca parlamentar, am pledat adeseori pentru rezolvarea unor probleme urgente.3.Nu am şi nu voi avea dosare penale pentru că nu am avut şi nu am probleme cu legea.Asupra mea nu planează nici măcar vreo suspiciune de vreo faptă anume şi aşa vor sta lucrurile şi în viitor. Ca să rezum răspunsul la întrebare, pot spune că eu cunosc problemele ”tradiţionale ale judeţului, pe de o parte, iar pe de altă parte am şi know-how-ul modern pentru rezolvarea sau ameliorarea lor.

-Ce nu funcţionează în administrarea judeţului?

-Există o distanţă foarte mare între judeţul Iaşi şi …Iaşi.Pare un paradox, dar este o realitate.Distanţe de cîteva zeci de kilometri sînt percepute psihologic şi decizional ca fiind la mii de kilometri.Ne place sau nu, judeţul Iaşi este unul sărac, cu grave minusuri la capitolele infrastructură, sistem educaţional şi sistem sanitar.Iaşul a fost condus de lideri slabi, care au permis ca fondurile de dezvoltare să fie direcţionate către alte judeţe, preponderent din Ardeal, care s-au dezvoltat foarte mult.Noi sîntem la ani distanţă de Ardeal, deşi sîntem parte din aceeaşi ţară.Să vă dau un simplu exemplu:interesaţi-vă cîte cabinete stomatologice există în zonele rurale ale judeţului şi veţi înţelege distanţa şi izolarea despre care vorbesc.Nici la capitolul siguranţă publică nu stăm grozav, numărul secţiilor de poliţie este inacceptabil de mic.Statisticile sînt îngrijorătoare.

-Care este viziunea dumneavoastră pentru dezvoltarea şi modernizarea judeţului?

-Viziunea mea este integratoare, nu politic-”separatistă”, cum au avut-o preşedinţii de judeţ de pînă acum.Criteriile de tip politic în alocarea fondurilor sau prioritizarea problemelor trebuie să dispară.E necesară o viziune de ansamblu, onestă, integrînd problemele reale cu care se confruntă fiecare comunitate în parte.Ca administratori trebuie să începem să jucăm la miză mai mare, să ieşim din orizontul acesta păgubos al fleacurilor inaugurate pompos.

-Care va fi prima măsură pe care o veţi lua în calitate de preşedinte al CJ Iaşi?

-Nu există o ”primă măsură”, ci un pachet de decizii care să permită reconstrucţia judeţului şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Voi solicita fiecărei unităţi administrativ-teritoriale un top 5 al problemelor de acolo, top validat de oamenii respectivelor comunităţi, cu care voi comunica direct, nemijlocit.Vreau să am o imagine clară, realistă, a modului în care stau lucrurile. Nu poţi iniţia o operaţie dacă nu ai fixat un diagnostic.Concomitent, vom deconecta mafiile PSD şi PNL de la banii publici din spitalele din subordinea CJ Iaşi, Apavital, a Drumurilor judeţene şi a serviciului judeţean de salubrizare şi vom stopa furtul banilor publici. Vom folosi aceşti bani pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare, de educaţie şi de transport.

Trimiteti mai departe