Cît mai durează pînă dezăpezim complet municipiul Iaşi?

Aşa cum ne-am obişnuit de o groază de ani încoace, orice eveniment meteorologic care durează mai mult de 10 minute blochează tot în ţara asta. Zăpada care a căzut în urmă cu o săptămînă în Iaşi nu a fost ceva ce va rămîne în amintire, nu a ţinut mai mult de cîteva ore bune. A reuşit însă să facă aproape imposibilă circulaţia. Atît pe străzi cît şi pe trotuare. Nimeni nu intervenea. pe trotuare inotai în zăpadă, pe străzi mergeai cu 2km/h, asta dacă aveai noroc. Între timp, s-au curăţat străzile şi trotuarele. Tîrziu. Senzaţia de durere la bască de problemele oamenilor a rămas. În plus, în parcări sînt în continuare mormane de zăpezi. Nu-i nimic. Cică se încălzeşte şi topirea zăpezii va rezolva problema şoferilor. Şi a minicipalităţii.

Trebuie, totuşi, puse cîteva întrebări:

1.De s-a acţionat abia după cîteva zile?
2.Cum îşi justifică salariile uriaşe directorii regiilor primăriei care ar fi trebuit să intervină?
3.Mai sînt sau nu bani din bugetul pe anul trecut pentru dezăpezire? Dacă da, de ce nu s-a făcut nimic? Dacă nu, pe ce s-au cheltuiţi banii alocaţi dezăpezirii?
4. Dacă vom mai avea vreo scurtă perioadă de ninsoate abundentă, ce ne sfătuieşte administraţia locală să facem? Punem mînă de la mînă să cumpărăm utilaje şi dezăpezim noi?

Trimiteti mai departe