Ce se va întîmpla în PNL Iaşi după scandalul vaccinurilor?

Ancheta în scandalul achiziţiei de vaccinuri în cantităţi uriaşe pentru ţara noastră se desfăşoară cu o repeziciune pe care nu am constatat-o în alte situaţii. Dacă mai adaugăm aici şi acoperirea sa mediatică extrem de intensă, nu avem nici un dubiu că trebuie atinse şi nişte scopuri politice.

În ce priveşte PNL, care alături de USR, va fi principalul pierdant al afacerii, noi credem că se curăţă terenul pentru aducerea unei noi gărzi, unei noi conduceri. Primul nume care ne vine în minte, aşa, absolut la întîmplare, este cel al lui Eduard Helvig.

Cine vor fi pierzătorii? În principal, oamenii lui Iohannis, dar, în particular, toţi susţinătorii lui Florin Cîţu.În situaţia concretă a judeţului Iaşi, fostul preşedinte al PNL, Costel Alexe, nu a fost nici pe departe un susţinător al lui Cîţu. În ce priveşte relaţia cu Iohannis, amintim că el a fost debarcat din funcţie pentru a i se face loc unui om al Cotrocenilor, Alexandru Muraru. Cele spuse înseamnă revenirea lui Alexe drept nr.1 oficial în PNL Iaşi, că neoficial nu şi-a pierdut niciodată această calitate? Dacă îşi rezolvă în mod favorabil problemele din justiţie, cu certitudine. Dacă nu, va apărea un altul, pe care nu-l numim.

În orice caz, nu credem că Muraru va mai face mulţi purici în calitate de preşedinte al PNl Iaşi. Din moment ce se va schimba garda la Bucureşti, trebuie să se schimbe şi în teritoriu. Că, în unele situaţii, schimbarea va însemna , de fapt, o revenire, este o altă discuţie.

Trimiteti mai departe