Vosganian:”Nu vom avea autostradă în viitorul apropiat”

Aflat sîmbătă la Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, preşedinte al ALDE Iaşi, a abordat, în cadrul unei conferinţe de presă, şi subiectul autostrăzii Iaşi-Tg. Mureş.
“În legătură cu autostrada, apare limpede din evoluţia veniturilor fiscale în produsul intern brut, că bugetul naţional nu va avea resurse pentru a continua programul de autostrăzi.Mie mi-e foarte clar şi va trebui să efectuăm o adevărată revoluţie fiscală ca să îndreptăm lucrurile.Ar fi o mare greşeală să se creadă că veniturile fiscale cresc prim mărirea de impozite şi taxe.Asta este o soluţie greşită.Este o nevoie de o cu totul altă opţiune, care să reglementeze evaziunea fiscală, care să reglementeze altfel oportunităţile fiscale pe care le folosesc firmele profitînd de legislaţie şi trebuie să îmbunătăţim structura economiei româneşti prin extinderea relaţiilor de piaţă.” a spus Vosganian.
În ce priveşte celălalt mare proiect regional, Spitalul de urgenţă, Vosganian a spus că pentru acesta există şi asumare politică şi finanţare, cel puţin pentru primele etape ale construcţiei sale.

Trimiteti mai departe