Una pe zi(XII)

Diana Şoşoacă e out din cursa pentru preşedinţia României! Aşa a decis, azi, Curtea Constituţională.

Lui Şoşoacă îi fusese stabilit drept teren de joacă Bruxelles-ul. Aici nu, că sîntem la graniţa unui zone de război, iar ea ar fi putut strica ”stabilitatea” internă. S-a băgat prea tare în seamă ,aşa că out!

Cine va beneficia? Opţiunile pentru votanţii Dianei, care nu sînt deloc puţini, rămîn în număr de două:George Simion sau statul acasă, că doar nu-şi închipuie cineva că o vor vota pe Lasconi, pe Ciucă, Ciolacu sau mai ştiu eu pe cine. Pentru ca numărul suporterilor lui Şoşoacă ce îşi vor petrece în liniştea casei alegerile prezidenţiale să fie cît mai mic, Simion trebuie să-şi radicalizeze discursul. Un pic, nu mult, atît cît să arate ce vor votanţii Dianei, dar mai puţin decît să rişte să piardă aura de om rezonabil pe care încearcă să o prezinte.

În concluzie, Simion devine principalul favorit la intrarea în turul II alături de Marcel Ciolacu.

Asta , azi! Lucrurile se pot schimba pe 21 octombrie, cînd CCR va judeca şi contestaţia depusă la candidatura lui Geoană. Şi de ce, mă rog, nu a judecat-o tot azi? Fiindcă sînt nişte ”chestii” de văzut. Dacă explicaţiile lui Geoană şi ale echipei sale relativ la acuzaţiile de ”rusism” prind la alegători, Geoană va fi declarat ”valabil” şi, pe cale de consecinţă, va deveni şi principalul favorit la alegerile prezidenţiale. Dacă nu vor prinde, Geoană va fi retras, că nimeni nu pariază pe un cal mort. Adică, contestaţia depusă împotriva candidaturii sale va fi admisă! Frumos şi elegant!

Trimiteti mai departe