PSD Iaşi în chinurile facerii! Facerii listelor!

Şi social-democraţii ieşeni şi-au stabilit lotul pentru campionatele naţionale de suit în Parlament ce vor avea loc taman în prima zi a lui decembrie.

Ţarcul cuprinde şeptel mai mult decît suficient. Nu mai puţin de 25 de doritori se vor bate pentru o leafă lunară de aproximativ 15.000 lei, plus diurne, decontări şi alte beneficii.

În condiţiile în care considerăm că PSD va cîştiga fără mari greţuri ”parlamentarele” pe judeţ, bătălia va fi cruntă. Opinăm că vorbim de 2 senatori(unul la redistribuire) şi de 4, poate chiar 5 deputaţi(ultimul tot la redistribuire).

Favoriţii sînt cei care deja ard gazul la Casa poporului, adică Toma, Macovei, Cîtea şi Popa, sub rezerva pentru ultimul ca Marcel Ciolacu să fie băiat salon şi să-şi ţină cuvîntul, ceea ce în urmă cu patru ani, cu Dăncilă , nu a făcut.Popa şi-a creat, însă, un mecanism de presiune ca supapă de siguranţă prin dorinţa declarată a doi primari din judeţ de a fi aleşi. Sigur, îl vor ajuta pe Popa şi nimic altceva. Probleme ar putea avea şi Cîtea, dar nu băgăm mîna în foc. Va fi, în mod cert, şi o femeie. Alegerea se va face între Farcaş şi Ivancia.Pronosticul nostru este Farcaş, pentru că din postura de şef al ISJ Iaşi a avut o vizibilitate mai bună şi a putut relaţiona mai bine cu capii social-democraţi.Bogdan Cojocaru va fi şi el pe loc eligibil. Dacă nu ar fi fost aşa, ar fi fost deja trimis la plimbare.

După calculele noastre, miza jocului este de unul, maxim două locuri eligibile.Restul sînt deja adjudecate, dar circul ăsta cu selecţia internă dă bine la public şi trebuia făcut. Democraţie, nu?Favoriţii sînt, credem noi, Boca şi Cruceanu. Stanciu nu este simpatizat în partid, nu are bază de putere şi nici nu este agreat la Bucureşti. Dacă reuşeşte să se strecoare cumva atunci va fi o minune.Dacă nu, se mai joacă 4 ani de-a liderul consilierilor PSD în CJ Iaşi.Decan de experienţă. Al şaselea mandat!

La capitolul surprize remarcăm absenţa de pe lista doritorilor a lui Balanişcu, Eva şi chiar a vocalului Manolache. Primul plăteşte pentru eşecul urît de la alegerile locale, al doilea numele, iar al treilea mediatizarea negativă.

Vedem ce-o ieşi pînă la urmă.Oricum, speranţe că va curge lapte şi miere nu avem!

Trimiteti mai departe