De ce ar vrea Chrica să candideze pentru Senat?

Cîteva vorbe despre zvonul privind candidatura lui Mihai Chirica la alegerile parlamentare.

În primul rînd, cică nu ar fi tocmai un zvon, şi că primarul Iaşilor şi-ar fi depus într-adevăr candidatura pentru un loc pe lista pentru Senat. pentru validare urmînd ca lucrurile să se desfăşoare conform unei proceduri interne a PNL.

Dacă e adevărat, şi ,la momentul scrierii acestor rînduri nu avem nici un motiv să ne îndoim, apare o întrebare simplă:de ce ar avea nevoie Chirica să candideze pentru Senat? Dacă ar fi validat, şi, apoi, ales, ar fi doar unul din grămada de cîteva zeci de senatori liberali, pe cînd În Iaşi ar fi ”tartorul” municipiului pentru încă 4 ani, conform rezultatelor înregistrate la alegerile locale din 9 iunie.

Sînt care spun că Mihai Chirica ar dori, în acest fel, să ”tragă” după el lista partidului, PNL fiind într-un moment de clară pierdere de viteză datorită lungii asocieri cu Iohannis şi, mai nou, cu Ciucă, personaje cu o imagine publică cam înceţoşată.Nu are nici un sens. Nu vedem de ce ar face Chirica aşa ceva. În primul rînd el, a fost, şi este, un liberal de conjuctură , iar în al doile rînd, dar principal, nu înţelegem de ce ar trage după el o listă în care vor figura oameni apropiaţi lui Costel Alexe, în condiţiile în care rivalitatea(unii spun duşmănia) dintre cei doi este binecunoscută.

Alţii spus că Mihai Chirica îşi doreşte fotoliul de senator pentru a o mai lungi cu procesele în care este implicat. Ca senator trebuie o sumedenie de proceduri, cele mai importante fiind ridicarea imunităţii, iar apoi avizarea de către preşedinte. Cine ştie, poate se intră în felul acesta în termenul de prescripţie. Dacă este adevărată această ipoteză, atunci înseamnă că dosarele sînt ”beton” şi vor veni peste el cît de curînd.

Nu ştim care din cele două ipoteze este cea reală, dar avem o mică întrebare:ce se întîmplă dacă primarul în funcţie nu trece de competiţia internă din PNL Iaşi, adică este lăsat cam pe dinafară? De abia atunci suspans!

Trimiteti mai departe