Ce facem cu prezenţa la vot?

Ce fac liderii politici ieşeni pentru a scoate oamenii la vot?

Acum, pe participarea prognozată, jocurile par făcute. Doar o scoatere din amorţire a electoratului de ultima oară poate să mai dea luptei un caracter ascuţit, cu incertitudini pînă în ultima clipă.Dar cum o faci?

Mi s-a umplut cutia poştală de pliante. Astea nu scot oamenii la vot, nimeni nu le ia în seamă. Sînt, în opinia noastră, bani aruncaţi, nu au impact pentru că nimeni nu crede ce scrie acolo.

Băile de mulţime , în zile libere, la ora prînzului? Adică strîns de mîini , zîmbete şi două-trei vorbe. Zero, fără impact. Se bifează că s-a făcut ceva şi atît. Ca o paranteză , duminică i-am văzut în acest tip de acţiune pe cei doi principali competitori la funcţia de primar, Chirica şi Bodea, pe pietonalul Ştefan cel Mare. Bodea însoţit de tineret, Chirica de Apreutesei şi Juravle. O fi semn că cei doi vor fi viceprimarii?

Şi atunci? Doar contact direct, cu ascultatul oamenilor. Fiecare are o poveste de spus, o nemulţumire şi vrea să şi-o spună. Dacă ştii să o asculţi şi ştii să-i răspunzi, l-ai căştigat. Dacă nu..Oricum, e prea tîrziu pentru asta, au mai rămas zile puţine.

Prezenţa la vot este estimată că va fi în jur de 45%. Dacă Mihai Chirica va avea aprox 40%, atunci viitorul primar al Iaşilor va fi fost votat de mai puţin de 20% dintre cetăţeni. Asta e! Mergem înainte!

Trimiteti mai departe