”Sănătatea ieşenilor este prioritară!Programul AUR cuprinde centre de imagistică în toate oraşele din judeţ!” spune Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la preşedinţia CJ Iaşi!

Alianţa pentru Unitatea Românilor propune crearea a patru centre noi de imagistică în judeţ.Obiectivul cuprins în programul de guvernare locală al AUR prevede construcţia centrelor de screening şi imagistică în Paşcani, Tîrgu Frumos, Hîrlău şi Podu Iloaiei, tocmai pentru ca locuitorii acestor oraşe şi a comunelor învecinate să nu mai fie obligaţi să vină zeci de kilometri pînă la Iaşi pentru un control medical.
”Fiecare din aceste centre vor asigura servicii medicale pentru un bazin de 70.000-100.000 de locuitori. Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Iaşi, să fie umiliţi la cozi interminabile, zile în şir.Mutăm prevenţia şi diagnosticarea în cele patru centre urbane din judeţul Iaşi, aducem îngrijirea medicală mai aproape de oameni.Modernizăm centrele de permanenţă şi investim în unităţile de urgenţă. este un proiect de la care nu dăm înapoi, un obiectiv pe care îl vom implementa tocmai pentru că ne dorim să avem grijă de sănătatea ieşenilor.” a spus Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Judeţean Iaşi.
Acesta a mai menţionat că obiectivul AUR va fi implementat de la bun început.”Este nevoie de spaţii noi, cu toate facilităţile, şi de aparatură de ultimă oră.Cei mai buni medici se vor bate să lucreze în aceste unităţi, pentru că vor avea condiţii ca în Occident.Este un deziderat al AUR, un proiect pentru sănătatea noastră, a tuturor locuitorilor judeţului. AUR nu se dezminte, AUR nu dă nici o clipă înapoi.” a mai spus Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Judeţean Iaşi.
Costurile obiectivelor medicale au fost estimate la 60 de milioane de euro, cu termen de finalizare pentru Paşcani şi Hîrlău anul 2026, în vreme ce Tîrgu Frumos şi Podu Iloaiei vor fi gata în 2027. Ca finanţare, AUR a identificat surse ca bugete locale, bugetul judeţean, Programul Naţional de Investiţii al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Trimiteti mai departe