Situaţia în lupta pentru primăria Iaşi şi CJ Iaşi!

Prezentul articol este scris pe baza a frînturi de informaţii, zvonuri şi toate celelalte.Pentru compilarea lor s-a reţinut doar ce avea un grad de credibilitate ridicat. Deşi nu avem pretenţia de exactitate totală, la punct şi virgulă, imaginea pe care o prezentăm poate fi un punct de plecare pentru zilele următoare de campanie.

Primăria Iaşi-Aici Mihai Chirica pare a fi detaşat în cîştigător, fiind cotat cu peste 35 de procente, dar fără a atinge 40%.Al doilea ar fi candidatul ADU, Marius Bodea, situat la 19-20%. Revine candidatul PSD, Bogdan Balanişcu, care trece de 15% şi are în continuare potenţial de urcare. Totuşi, pentru el nu se pune problema de a cîştiga, ci doar de a reuşi să-l ajungă pe Marius Bodea. E greu de pronosticat dacă va face sau nu scorul partidului. Dacă nu-l va face, va avea probleme în cariera politică. Tudor Ciuhodaru(AUR) este al patrulea, cu aproximativ 14%, adică, cam ce se pronostica chiar de la anunţarea candidaturii sale. Cosette Chichirău este undeva la 7%, dar şi la ea ar fi ceva potenţial de urcare.

Consiliul Judeţean IaşiAici pe primul loc ar fi , în continuare Costel Alexe(PNL), dar, dacă data trecută vorbeam de un avans infinetezimal, acum este vorba despre procente, două, trei. Totuşi, Alexe nu este încă la 30%.Al doilea, Bogdan Cojocaru(PSD), cotat la 26-27%. Nu înţelegem nimic. Deşi nu este vreun vorbitor, deşi nu impune prin carismă, Cojocaru este reprezentantul celui mai puternic şi mai organizat partid ieşean. Scorul său ne dă idei. Fără a avea nimic concret, doar ca supoziţie, ne punem întrebarea dacă nu cumva este vreun sabotaj intern la adresa lui Cojocaru.Pe locul trei, aproximativ la egalitate, Petru Movilă(ADU) şi Marius Ostaficiuc(AUR), în zona lui 14-15%.

Toţi ceilalţi candidaţi se situează sub prag.

Scorurile ar putea fi, însă, diferite datorită aşa-numiţilor ”votanţi ascunşi”, adică a celor care, dintr-un motiv sau altul, nu-şi declară adevăratele intenţii de vot. Considerăm că aceştia ar putea aduce un plus semnificativ pentru AUR, dar şi voturi în plus pentru USR şi formaţiunile desprinse din cei din urmă.

Trimiteti mai departe