”Curtea Constituţională a devenit un instrument al actualei puteri!” spune Marius Ostaficiuc, candidat AUR la preşedinţia CJ Iaşi

Decizia CCR de a declara constituţională hotărîrea coaliţiei de guvernămînt de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare nu a fost o surpriză decît pentru naivi. Aşa trebuiau făcute jocurile, şi, în consecinţă, CCR a dat girul legal acestei manevre.Am întrebat candidaţii la preşedinţia CJ Iaşi ce părere au despre decizia curţii constituţionale.

Marius Ostaficuc(AUR):”Curtea Constituţională este astăzi un intrument în mîna actualei puteri, şi, prin urmare, deciziile sale reflectă acest lucru.CCR nu mai este o instituţie care să apere democraţia, ci o pîrghie prin care actuala putere a confiscat libertatea supremă oferită de Revoluţia din 1989:votul!Motivaţia CCR este penibilă!Sînt alegeri la termen care se desfăşoară din 4 în 4 ani, respectiv din 5 în 5 ani (cele europarlamentare) şi procesul electoral putea fi reglementat, planificat şi organizat din timp.Mofificările la legea electorală aduse de PNL şi PSDinfluenţează procesul electoral şi îşi creează un avataj, confiscînd democraţia.Dacă aceste modificări ar fi fost făcute cu un înainte, toate partidele s-ar fi putut organiza corespunzător. PNL şi PSD au făcut aceste modificări antidemocratice şi anticonstituţionale pentru a rămîne la putere. Acest şiretlic antidemocratic este similar loviturilor de stat din ţările bananiere, iar CCR este parte a acestui joc murdar.”

Costel Alexe(PNL), Bogdan Balanişcu(PSD) şi Petru Movilă(ADU) nu s-au deranjat să răspundă întrebării noastre. Care a fost motivul lor este uşor de intuit de toată lumea:dorinţa de a nu supăra, de a nu ieşi din line. Tipic politicianism, nimic mai mult!

Trimiteti mai departe

1 Comment

  1. Felicitari d-le Ostafeciuc. Asa ESTE Sumntem intr-un stat cu democratie BANANIERA. Aveti dreptate!

Comments are closed.