Aniversarea a 165 de ani de la Unire.Cîteva comentarii!

Gata! S-a terminat! Am mai bifat o sărbătoare.O şteptăm pe următoarea!

Deocamdată, haideţi să vedem cam ce a fost astăzi la Iaşi.

1.Sărbătoare politizată 100%. În Piaţa Unirii au fost reprezentanţii diverselor partide.Steaguri de partid, scandări. Ieşeni neafiliaţi, mai puţin.
2.Interes extrem de scăzut al ieşenilor, cu excepţia celor pe care obligaţiile de partid i-au adus în piaţă. Au fost, în opinia noastră, nu mai mult 3000 de persoane la manifestaţiile de astăzi. Scăzînd de aici pe cei veniţi din alte localităţi, care nu au fost puţini, şi pe simpatizanţii partidelor, nu credem că au fost mai mult de cîteva sute de ieşeni neangajaţi politic. Foarte puţini pentru o aniversare atît de importantă la un oraş de 500.000 de locuitori.
3. Ciolacu et company s-au speriat degeaba. Nu au fost incidente majore. Da, au fost ceva huiduieli şi scandări antiguvernamentale, dar atît. Asta se întîmplă peste tot la astfel de evenimente.
4. Mare capacitate de mobilizare a AUR. Oamenii lui Simion au reprezentat cel puţin un sfert din cei prezenţi. Disciplinaţi şi fără pusee agresive.
5. PSD a fost reprezentat doar de politicienii locali. Nici un ştab de la Bucureşti nu s-a deranjat să vină. Aşa ceva nu s-a mai întîmplat niciodată.
6. Organizaţiile civice au fost ca şi inexistente. Cine ştie, poate chiar au fost de-a dreptul…
7.Ca o notă de culoare, Diana Şoşoacă a fost dusă cu fanfara pînă la hotelul unde urma să se întîlnească cu membrii şi simpatizanţii SOS România.
8. Ceva şi despre conferinţele de presă ţinute în aceste două zile. Cu două excepţii, acestea au fost de fapt întîlniri cu membrii şi simpatizanţii la care presa a avut acces. Nu s-a dorit comunicarea a ceva anume.S-a făcut doar trecerea în revistă a forţelor de care se dispune pe plan local şi încurajarea lor. În cele două cazuri menţionate, întîlnirile au avut loc înaintea conferinţelor de presă.

Trimiteti mai departe