Peste două zile, start în campania electorală!

Mai sînt mai puţin de 48 de ore şi campania electorală pentru sumedenia de alegeri din acest an va începe!

Sigur , nu vorbim de dată oficială, care va fi în primăvară cu 30 de zile înainte de alegerile ”europarlamentare”, ci de cea reală. Aniversarea a 165 de ani de la Unirea Modovei cu Ţara Românească va fi folosită de absolut toate partidele importante ca rampă de lansare. De cînd nu aţi văzut politicieni de prima mînă prin Iaşi? Au mai fost, aşa, pe fugă, cîte unul. Dar cînd vin toţi grămadă, lucru nemaîntîlnit de ani şi ani, nu vi se aprinde beculeţul?

Da, anul ăsta, 2024 , de 24 ianuarie va fi un adevărat desant de politicieni la Iaşi de Ziua Unirii. PNL trimite toată floarea, în frunte cu preşedintele Nicolae Ciucă, secondat de miniştrii şi europarlamentarii liberali. Preşedintele AUR, George Simion, va fi pe 24 în fosta capitală a Moldovei. Alianţa Dreapta Unită(ADU) trimite la Iaşi cei trei ştabi, Drulă, Tomac şi Orban. Diana Şoşoacă vine şi ea la Iaşi. Fostul ministru Cristian Diaconescu, pentru unii încă preşedinte PMP, va fi la Iaşi.

Deocamdată nu şi-a anunţat participarea preşedintele Iohannis, lucru de înţeles deoarece nu mai candidează.Nici de la PSD Iaşi nu se aude nimic despre mărimile bucureştene ale partidului care ar urma să participe. Se auzea de prezenţa primului ministru Marcel Ion Ciolacu, dar doar atît, fără confirmare. Ca o paranteză , ce face PSD este cam dubios.Chiar nu ştiu cine va veni de la Bucureşti sau amînă anunţul pentru ultima clipă pentru a nu da timp protestatarilor, care vor fi, desigur, să se organizeze? Sau, poate, au informaţii că sînt deja organizaţi şi, pentru a nu risca o stricare de imagine a preşedintelui Ciolacu, l-au sfătuit să nu mai vină?

Revenind, trebuie să spunem că există şi o a doua surpriză. Pe lîngă puzderia de politicieni avem şi nenumărate conferinţă de presă, unui ziarist solitar fiindu-i aproape imposibil să se împartă între ele. De cînd nu aţi mai auzit de o conferinţă de presă la Iaşi? De mult, de tare mult. Ei, acum vom avea cel puţin cinci. Ce credeţi că vor spune conferianţiarii? Cîteva vorbe despre importanţa actului de la 24 ianuarie şi un elogiu adus înaintaşilor? Să fim serioşi, alea le vor spune de la tribuna oficială, conform timpului alocat fiecăruia. Vor spune despre ei şi partidul lor, adică vor da semnalul începerii campaniei electorale.

Bucuraţi-vă! Anul politic 2024 tocmai începe!

Trimiteti mai departe