Ce va face PNL Iaşi dacă Mihai Chirica nu va putea candida?

Liberalii ieşeni au o mare problemă relativ la alegerile locale din acest an:nominalizarea unei rezerve pentru primarul în funcţie, Mihai Chirica, membru PNL!

În prezent, şeful administraţiei locale ieşene are calitatea de inculpat într-un dosar ce a fost pus pe rol.Desfăşurarea procesului este de maximă importanţă pentru PNL Iaşi pentru că riscă să piardă conducerea oraşului reşedinţă de judeţ.

Avem trei scenarii:
1.Scenariul premium-Procesul se tarăgănează suficient de mult încît candidatura lui Chirica să nu poată fi atacată. În această situaţie, liberalii pot fi mulţumiţi. Probabil Chirica îşi va adjudeca un nou mandat.
2.Scenariul medium-Chirica primeşte o hotărîre defavorabilă în primă instanţă. Va putea, deci, candida, urmînd ca în caz de extrem de probabilă victorie, liberalii să hotărască în funcţie de decizia definitivă, care va veni după alegeri, ce vor face.Şi această posibilitate mulţumeşte PNL Iaşi.
3. Scenariul horror-Procesul merge în mare viteză, Chirica primeşte o condamnare definitivă, oricare ar fi ea, înainte de alegeri.

În ultima situaţie, liberalii ieşeni rămîn pur şi simplu fără candidat. Ceea ce ar însemna un scor slab la ”locale”, că fără locomotivă e greu să fie votaţi necunoscuţii de pe lista de consilieri. Repercusiunile s-ar întinde şi la ”generale”.

În concluzie, liberalii ieşeni vor avea o problemă cît casa. Ar putea ei să ia măsuri încă de pe acum, pregătind o ”rezervă” pentru Mihai Chirica? Teoretic , da. Practic, nu. Spunem asta pentru că rezerva de cadre a PNL Iaşi este ca şi inexistentă. Cu excepţia cîtorva nume, grupate în conducerea CJ Iaşi, liberalii nu au oameni cu notorietate. Restul, simplii ”wanabies” care s-au remrcat ,doar în partid, nu şi în afara lui, prin obedienţă faţă de şefi. Da, Juravle este viceprimar, dar cîţi alegători din Iaşi ştiu asta? Cîţi i-au auzit măcar odată numele?

Sigur, se poate întîmpla şi ca Mihai Chirica să treacă ca gîsca pe apă prin procesul în care este inculpat. Totuşi, ţinînd cont că acesta a început chiar în an electoral, parcă n-am miza pe asta. Scenariul ”horror” este mai probabil decît credeţi!

Trimiteti mai departe