Se ascute lupta pentru fotoliul de primar al Iaşului! Chirica, bun de judecată!

Decizia Curţii de Apel Iaşi de azi schimbă încă o dată şansele competitorilor la fotoliul de primar al municipiului Iaşi! Concret, magistraţii au hotărît că dosarul ”Flux”, în care este inculpat, printre alţii, şi primarul Mihai Chirica, este numai bun pentru a fi prezentat în instanţă, hotărîrea fiind definitivă.

Viitorul politic al lui Chirica, şi libertatea sa deopotrivă, depind acum de datele care vor fi stabilite pentru judecată. Dacă dosarul nu se va finaliza pînă în septembrie, Chirica rămîne cu cele mai mari şanse de cîştig. Aceeaşi situaţie dacă va exista o hotărîre în primă instanţă, fie ea şi de condamnare. Problema ar putea apare în situaţia în care , în caz de condamnare, hotărîrea definitivă ar apărea după consumarea alegerilor. Alegerile locale anticipate ar fi garantate.

Varianta cea mai sumbră pentru primar este cea judecării dosarului pe repede înainte, adică să avem o hotărîre definitivă de condamnare înainte de luna septembrie. În această situaţie, lupta pentru primăria Iaşi define extrem de deschisă, toţi competitorii, atît cei deja anunţaţi cît şi cei doar bănuiţi, avînd şanse aproximativ egale.

Sigur, există şi varianta ”Simirad”, adică demisia lui Chirica, urmată de trimiterea sa pe post de ambasador.

Care variantă va fi cea reală? Depinde de ”norocul” său. Cine înţelege , înţelege. Cine , nu!

Trimiteti mai departe