Cine va fi şeful ADU la Iaşi?

Noua alianţă va trebui să aibe şefi în teritoriu. Trecem cu vederea declaraţiile celor trei lideri făcute la anunţul formării alianţei. Alea au fost făcute pentru suporterii proprii şi pentru ăia mai slabi la minte. Trecem cu vederea şi că s-au aliat un partid de extremă stîngă cu unul zis de dreapta şi cu unul fără identitate proprie.Vor să treacă vadul şi, cum singuri nu sînt siguri că o vor face, iaca s-au aliat.Dar un şef local tot trebuie să fie.

Dar cine să fie ăla? Pe ăia de la Forţa Dreptei îi scoatem din calcul. Nu ştiu pe cineva din zona Iaşi să se dea drept reprezentant al lui Ludovic Orban.Dacă este şi n-am aflat eu, scuze! Rămîn şeful adevărat al USR Iaşi, Marius Bodea, şi şeful PMP Iaşi-Tomac , Petru Movilă.

La carismă, Movilă stă mai bine. E un fel de a spune , pentru că în comparaţie cu Bodea oricine stă mai bine la carismă. La vorbărie, adică discurs politic, Movilă îl bate de la distanţă pe Bodea. La relaţii interumane, iar Movilă este mai tare. La cunoaşterea problemelor judeţului, tot Movilă e nambăr uan.Lăsăm la o parte că Movilă e un aburitor profesionist. Vorbim aici numai de calităţi.

Ce are Bodea de partea lui? Un singur lucru: e reprezentantul partidului care va conduce alianţa. Este acest lucru suficient pentru ca Bodea să fie şeful local al ADU Iaşi? În opinia noastră, este mai mult decît suficient. USR, deşi în degringoladă, are un electorat stabil , undeva în zona lui 8%. Celelalte două partide constitutive ale alianţei se zbat în zona lui 1%, Forţa Dreptei, şi 2,5% PMP. Cum , cel puţin în PMP Iaşi există un doritor de mandat parlamentar, după o pauză de patru ani, lipsurile lui Bodea vor deveni calităţi. El va conduce noua alianţă.

Pe surse, platforma noastră a aflat că Bodea este neliniştit de prezenţa lui Movilă în coasta sa. Se îngrijorează degeaba.

Trimiteti mai departe