Barometrul actualizat al candidaţilor la primăria Iaşi!

În urma evenimentelor din ultima saptămînă(trimiterea înapoi la parchet a dosarului ”flux”, în care primarul Mihai Chirica apărea ca inculpat, şi apariţia Alianţei Dreapta Unită) şansele celor care se ştie sigur că vor candida pentru şefia administraţiei locale ieşene se schimbă.

Într-o confruntare Chirica-Bodea, pe care o apreciem ca 60-40% în favoarea primului, şansele lui Chirica au crescut. Adunarea voturilor de la PMP Iaşi şi Forţa Dreptei iaşi nu vor compensa libertatea de mişcare obţinută de primar prin întîrzierea punerii pe rol a dosarului său. Considerăm că acum şansele au ajuns la 65-35% în favoarea lui Mihai Chirica.

Posibila confruntare Bodea-Bălănişcu îl are ca favorit, în opinia noastră, în continuare pe Bodea, dar tot la mustaţă, să zicem tot 55-45%. Da Bodea va mai aduna voturi, Bălănişcu este total inactiv pe scena vizibilă a politicii ieşene, dar are în spate un partid puternic şi organizat. Cu toate acestea, dacă va continua să stea în absolută nemişcare degeaba va avea sprijinul PSD.

În confruntarea Chirica-Bălănişcu, pe care o apreciam la 85-15%, trebuie să mărim cota primarului în funcţie la 90%. Motivele sînt cele arătate mai sus la comentariile despre celelalte dueluri.

Reprezentanţii AUR şi SOS România încă nu s-au înscris pe lista de participare, dar dacă mai întîrzie mult degeaba o vor face , cu tot valul de simpatie de care se bucură cele două partide. Asta pentru că alegerile locale sînt diferite de celelalte tipuri de alegeri!

Trimiteti mai departe