Bogdan Bălănişcu:”Cu siguranţă PSD Iaşi va avea femei pe listele pentru alegerile parlamentare”!

Chestionat de platforma noastră despre eventualitatea prezenţei unei femei pe un loc eligibil la viitorele alegeri parlamentare, preşedintele Organizaţiei municipale Iaşi a PSD, Bogdan Bălănişcu, a spus că în mod sigur aşa vor sta lucrurile.

”De fapt, este prevăzută chiar în statutul partidului prezenţa pe liste a femeilor şi a tinerilor, dar nu s-a stabilit şi procentual. În cazul particular al Iaşului, pot spune că avem un număr suficient de colege care pot să acceadă pe liste pe un loc eligibil. Cîte şi cine, nu vă pot spune. Este prematur să vorbim despre acest subiect. Deocamdată sîntem în plin proces de reorganizare, apoi avem alegerile europarlamentare şi cele locale. Alegerile parlamentare sînt de abia peste un an. Avem timp, dar pot spune că vor fi femei pe liste” a mai spus Bogdan Bălănişcu.

În ce priveşte interimatul funcţiei de preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD, Bălănişcu a opinat că acesta se va încheia în curînd.”În PSD au loc alegeri în toate filiale judeţene şi municipale. Noi am făcut alegerile pe municipiu Iaşi şi urmează şi cele judeţene. Nu am stabilit încă data, dar pînă la momentul alegerilor europarlamentare vom avea o conducere judeţeană aleasă.” a mai spus Bogdan Bălănişcu.

Într-un articol publicat în urmă cu o săptămînă, informaţiadeiaşi.ro a ridicat problema prezenţei femeilor pe un loc eligibil pe listele PSD. Motivul a fost dat de faptul că în 2020 PSD Iaşi a trimis în Parlament numai bărbaţi.

Trimiteti mai departe