Chestiunea zilei (XIX)

Că Iohannis îl doreşte pe Cîţu atît ca premier, cît şi ca preşedinte PNL nu am nici o îndoială!

Că sînt alţii care vor să-l dea jos pe Cîţu, urmînd apoi să se îndrepte împotriva preşedintelui, devine din ce în ce mai clar. Jocurile depăşesc, în opinia noastră, miza preşedinţiei PNL.

În cîteva zile zile, Cîţu va avea imaginea distrusă. De la faza cu puşcăria făcută în SUA rămînem cu un lucru. Chestia nu e dacă a fost condamnare penală sau contravenţie. Sincer, habar nu am, nu cunosc foarte bine legislaţia americană şi procedurile ei. Şi nici nu are importanţă dacă premierul a comis o infracţiune sau a fost un simplu contravenient. Ce rămîne e că s-a urcat beat, sau drogat, la volan. Iar asta, oricum ai da-o, se cheamă inconştienţă.

La eticheta de ”inconştient” s-a mai adăugat una în urmă cu două zile. Cea de ”ţepar”, Cîţu fiind urmărit de o firmă de recuperare pentru plata unei datorii către o bancă, care îl creditase.

E greu ca un om care începe a fi perceput de opinia publică ca un ”inconştient” şi un ”ţepar” să-şi poată continua cariera politică. Chiar şi în România, unde nepăsarea e la cote maxime.

Opinia noastră este că dacă aceste două etichete nu sînt de ajuns, foarte probabil va apărea şi o a treia .Care va fi ea , nu ştim. Dar cei care vor să-l vadă plecat pe Cîţu sigur mai au muniţie pe ţeavă.La un asemenea personaj, e imposibil să nu mai ai!

Trimiteti mai departe