Chestiunea zilei (XII)

Pe ziua de azi cîteva vorbe despre PUG-ul municipiului Iaşi. Mai precis, despre lipsa acestuia.

Dacă nu ne înşeală memoria, PUG-ul municipiului Iaşi a fost făcut ultima oară la sfîrşitul mileniului trecut, prin 1998 sau 1999.Legea spune că este valabil 10 ani. Deci, prin 2008 sau 2009 el a expirat. legea mai spune că, în situaţii excepţionale, el poate fi prelungit. Nu ştim ce situaţii excepţionale au fost în Iaşi dar de prin 2008 sau 2009 stîm cu acelaşi PUG , în condiţiile în care Iaşul de azi este altul. Problema PUG-ului s-a pus chiar la începutul primului mandat al primarului Chirica, adică în 2016. A fost însărcinat cu realizarea sa unul dintre viceprimarii de atunci, Radu Botez. Timp de patru ani am aflat doar de ce nu se poate face, nu că ar fi gata.

Toate presupusele mînării imobiliare de care acuzat Chirica se bazează, dacă faptele se dovedesc a fi reale, pe lipsa PUG-ului.De altfel din octombrie 2020 , în baza lipsei PUG-ului, certificatele de urbanism sînt semnate doar de primar. Mişto, nu?

Pe tot parcursul legislaturii locale 2016-2020, consilierii locali liberali se dădeau cu curul de pămînt din cauza lipsei acestuia şi acuzau executivul de mînăreli imobiliare. Azi, mucles. Chirica e liberal, aşa că tăcere totală.

Comentarii?

Trimiteti mai departe