Chestiunea zilei(II)

Avem alegeri interne în PNL Iaşi.Numele cîştigătorilor îl cam ştim de pe acum. Întrebarea este cine va deţine cu adevărat puterea în filialele liberale ieşene?

La judeţ va cîştiga, fără nici un dubiu, Alexandru Muraru. Ştim de unde îi vine puterea. De pe un deal din Bucureşti.Acolo îi va fi (este şi acum, de fapt) subordonarea. Cei care cred că Alexe va continua să conducă se înşeală.Preşedintele CJ Iaşi are nevoie ca de aer de victoria în competiţia internă naţională liberală a lui Orban. Dacă se va întîmpla aşa, sînt bune şanse să se reinventeze politic. Dacă nu, e nasol tare, şi nu vorbim numai despre politică..

Şi la municipiu se prefigurează un cîştigător detaşat. Marius Dangă.Aici puterea ar putea fi, cumva împărţită. Între cine şi cine? Între actualul primar Mihai Chirica şi susţinătorul din umbră al lui Dangă, liberal vechi şi cunoscut şi care pare a nu-şi fi pierdut deloc influenţa. El şi Chirica s-au înţeles bine în trecut..

O situaţie aparte ar putea apare în cazul tragerii pe linie moartă a lui Alexe. Gurile rele spun că în PNL Iaşi este deja formată o tabără care vizează readucerea în partid a unui cunoscut parlamentar. Tabăra ar fi condusă de unul dintre cei care, la momentul ascuţirii săbiilor de mai an, ar fi trecut de partea lui Alexe. Cum vremurile par a se schimba, a avut loc şi o reevaluare a situaţiei din partea respectivului.Şi, cică, persoana vizată n-ar zice nu, ba chiar ar vrea.

Ce o mai fi, om mai vedea!

Trimiteti mai departe