Cine va fi şeful interimar al Organizaţiei municipale Iaşi a PNL?

Forfotă mare la liberalii ieşeni! Cine va prelua frîile organizaţiei municipale Iaşi a partidului pînă la alegerile interne din această vară? Aceasta-i întrebarea!

Teoretic, acesta ar trebui să fie consilierul municipal Eduard Boz. El este vicepreşedinte ALES al organizaţiei. Dar va fi oare aşa?

Noi credem că toată tevatura din PNL Iaşi are legătură cu alegerile pentru funcţia de preşedinte naţional al PNL. Să ne explicăm un pic.Ruptura dintre preşedintele Iohannis şi Ludovic Orban este evidentă de mai mult timp, chiar dacă ultimul a încercat să pozeze mereu în soldat fidel preşedintelui în funcţie. Este clar pentru noi că Iohannis nu-l mai doreşte pe Orban în fruntea PNL. Dar ce te faci dacă acesta are spijinul a numeroase filiale? Simplu, îi înlocuieşti pe preşedinţii organizaţiilor pro-Orban cu alţii. Nu e uşor de făcut ,însă, pentru că majoritatea sînt bine înfipţi pe plan local. Dar dacă respectivii(respectivele) sînt suspectaţi de cine ştie ce potlogărie? Ei, atunci se schimbă calimera , iar respectivul trebuie să facă un pas în spate pînă îşi va clarifica problemele avute cu justiţia.

Cam aşa stau lucrurile la Iaşi. Costel Alexe are calitatea de inculpat. Nu ştim dacă este vinovat de faptele care i se impută. Poate da, poate nu, poate doar parţial. Dar nu va putea candida la şefia filialei ieşene. Judecata sa nu va fi finalizată pînă la alegerile interne din PNL Iaşi. Iar Alexe nu a făcut nici un secret că este pro-Orban. Interimarul din prezent , Alexandru Muraru, este considerat de unii o simplă interfaţă a lui Alexe, ce va duce mai departe politica acestuia. Greşit, considerăm noi. Muraru a preluat PNL Iaşi pe filiera Cotrocenilor, deci obedienţa sa este acolo, nu în altă parte.

Şi aşa ajungem şi la chestiunea Organizaţiei municipale Iaşi.Care are aceleaşi date de start ca şi cea judeţeană. Chirica are calitatea de inculpat. Dosarul său nu credem ca va fi judecat în următoarele două luni, deci va fi un alt şef la municipiu. Teoretic ar trebui să fie Boz. Practic, mai vor şi alţii. Să-i enumerăm doar pe Bostan, Dangă şi Juravle. Cine va decide care va fi şeful? În mod cert, Muraru, iar criteriile nu vor fi alegerile precedente sau susţinerea din interiorul partidului, ci poziţionarea candidatului ca pro sau anti-Orban. Cine va fi alesul? Vom afla în curînd!

Trimiteti mai departe